Justitie vervolgt Vloet wegens veroorzaken dodelijk ongeval

21 april 2022 – Rai Vloet (26) wordt verdacht van het 'veroorzaken van een ongeval met dodelijke afloop'. Dat is donderdagmiddag tijdens de eerste niet-inhoudelijke zitting in Alkmaar gebleken. De rechter besloot daarnaast, zoals ook werd verwacht, om de invordering van het rijbewijs van de voetballer te verlengen.

Justitie vervolgt Vloet wegens veroorzaken dodelijk ongeval

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Volgens de officier van justitie veroorzaakte het roekeloze rijgedrag van Vloet het dodelijke ongeval op de A4 nabij Hoofddorp. In november vorig jaar reed Vloet, destijds nog onder contract bij Heracles Almelo, met een snelheid van ruim 200 kilometer per uur over de snelweg. Daarmee veroorzaakte Vloet een zwaar ongeval, waarbij een 4-jarige jongen uit Zoetermeer om het leven kwam.

De zitting was een zogeheten pro-formazitting, die nodig was om de inbeslagname van het rijbewijs te beoordelen. Met het oog op de verkeersveiligheid en de verdenking werd besloten dat Vloet zijn rijbewijs voorlopig niet terugkrijgt. De advocaat van Vloet gaf al aan dat hij en zijn cliënt zich daar niet tegen zouden gaan verzetten.

Strafzaak
Later dit jaar zal de strafzaak tegen Vloet, die zelf niet aanwezig was in Alkmaar, volgen. Wanneer de zaak gaat plaatsvinden, is op dit moment nog niet duidelijk. De verdediging zal mogelijke onderzoekwensen wel binnen vier weken bij de rechter-commissaris moeten indienen.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd