Stam tipt Ten Hag: "Om hetzelfde te doen, moet je geld uitgeven"

21 april 2022, 21:45

Jaap Stam denkt dat Erik ten Hag voor een grote uitdaging staat bij Manchester United. De oud-verdediger speelde zowel bij de Engelse club als bij Ajax, waar de trainer momenteel voor de groep staat. Hij stelt dat er grote verschillen zijn tussen beide clubs.

"Het verschil is dat de competitie in Nederland niet sterk is. Ajax is daar een topteam en ze kunnen veel geld uitgeven om spelers te halen met bepaalde kwaliteiten. De meerderheid van de wedstrijden zijn ze het betere team, ze zijn dominant, hebben het meeste balbezit en winnen. Daardoor hebben ze de competitie de afgelopen paar seizoenen gewonnen", vertelt Stam in gesprek met Sky Sports.

Stam stelt dat de stap van de Eredivisie naar de Engelse competitie groot is. "Om in de Premier League hetzelfde te doen, moet je geld uitgeven. Je moet spelers van een bepaalde kwaliteit halen, want ze moeten in zijn speelstijl passen", aldus de oefenmeester. "Hij gaat waarschijnlijk bij Manchester hetzelfde proberen te doen. Het niveau van de tegenstand is daar echter hoger, dus het gaat denk ik moeilijker worden", doelt hij op de jacht naar prijzen.

Jamie Carragher

Jamie Carragher is bij het Engelse medium lovend over Ten Hag. "De twee ploegen die hij bij Ajax heeft opgebouwd waren erg opwindend. Ze stalen de show in de Champions League", aldus de oud-verdediger die weet dat er bij United weinig tijd is om te bouwen. "Ten Hag zal niet vijf jaar de tijd krijgen als er in de eerste twee jaar niet genoeg progressie wordt geboekt."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen