Uitstekende eerste helft: Volendam kan de Eredivisie al ruiken

22 april 2022, 20:48

Het is rust bij de vrijdagavondwedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en zoals het er nu naar uitziet, verzekert zich FC Volendam over een klein uur van een ticket voor de Eredivisie. De ploeg van Wim Jonk kan op bezoek bij FC Den Bosch promotie naar het hoogste niveau veiligstellen en dankzij doelpunten van Josh Flint en Robert Mühren is ze heel dichtbij. 

De spanning viel voorafgaand aan de aftrap van het uitduel met FC Den Bosch van de Volendamse gezichten af te lezen. Hoewel Jonk en zijn manschappen drie kansen hebben om promotie naar de Eredivisie af te dwingen, zijn ze er alles aan gelegen om het vrijdagavond al voor elkaar te krijgen. Na 45 minuten kunnen we niet anders dan concluderen dat ze heel goed op weg zijn. Hoewel FC Volendam het vooral in de openingsfase echt niet makkelijk had tegen FC Den Bosch, dook het zojuist met een 0-2 voorsprong de kleedkamer in. 

Flint opende na 21 minuten de score, waarna topschutter Mühren nog geen tien minuten later de 0-2 aantekende. Dat moet normaal gesproken genoeg zijn, maar de Volendammers kunnen er nog niet helemaal gerust op zijn. FC Den Bosch kreeg in de eerste helft namelijk genoeg mogelijkheden om terug in de wedstrijd te komen. De bezoekers hebben echter aan Filip Stankovic te danken dat ze met een 0-2 voorsprong aan de tweede helft beginnen. Stankovic staat immers een foutloze wedstrijd te keepen. Zo redde hij onder meer uitstekend op pogingen van Jeremy Cijntje, al had hij ook het geluk dat Soufyan Ahannach de paal raakte. 

Aan het gezicht van Jonk viel dan ook af te lezen dat hij er nog niet bepaald gerust op is. Hij zal zijn spelers er in de rust op wijzen dat de thuisploeg veel te veel kansen kreeg en dat het achterin dus een stuk beter zal moeten staan in de tweede helft. Virtueel speelt FC Volendam volgend seizoen tegen Ajax, Feyenoord en PSV, maar het zullen ongetwijfeld nog 45 spannende minuten worden in Den Bosch. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen