Situatie dienstplichtige Oroz zorgt voor ergernis bij Vitesse

23 april 2022, 11:00

Dominik Oroz is vanwege de Oostenrijkse dienstplichtregels al weken niet in actie gekomen voor Vitesse. Dat zorgt voor de nodige frustraties in Arnhem.

Volgens De Gelderlander is Oroz bij de formaliteiten rond de Oostenrijkse dienstplicht in gebreke gebleven. Daarvoor krijgen hij en Vitesse nu de rekening gepresenteerd. De 21-jarige verdediger verblijft inmiddels al een maand in zijn thuisland.

Thomas Letsch baalt flink van de situatie. "We hebben te maken met dienstplichtregels in Oostenrijk. Het is duidelijk dat de gang van zaken daar niet optimaal is verlopen. Hopelijk sluit Dominik volgende week weer aan", aldus de trainer, die vertelt dat Vitesse in gesprek is met de Oostenrijkse overheid. "Ik dacht dat alles was geregeld. Maar dat is niet gebeurd."

Vitesse hoopt op snelle vrijgave van Oroz, die dan op een later moment zijn dienstplicht zal inhalen. "We zitten al dun in de spelers en zijn hierdoor gewoon al langere tijd een speler kwijt", besluit de trainer, die zondag tegen Willem II ook geen beroep kan doen op Thomas Buitink (geschorst), Maximilian Wittek, Jeroen Houwen, Yann Gboho, Nikolai Baden Frederiksen (allen geblesseerd) en Enrico Hernandez (ziek).

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen