Barcelona slaat modderfiguur op drama-avond voor Nederlanders

24 april 2022, 23:05

FC Barcelona is er zondagavond voor de tweede keer dit seizoen niet in geslaagd om te winnen van Rayo Vallecano. Na de 1-0 nederlaag in de eerdere ontmoeting ging ook de thuiswedstrijd met die cijfers verloren. Voor de Nederlanders viel er weinig te genieten in het Camp Nou.

Frenkie de Jong en Sergino Dest mochten in de basis beginnen van trainer Xavi. Die had echter halverwege al genoeg gezien van Dest en haalde hem in de rust naar de kant. De Jong mocht op zijn beurt zestig minuten spelen en werd na een uur ook gewisseld door zijn coach. Luuk de Jong en Memphis Depay begonnen op de bank en konden als invaller geen potten breken.

Eerder dit seizoen verloor Barcelona met 1-0 van Rayo en dat betekende het einde voor Ronald Koeman. Ook in het eigen Camp Nou bleek de grootmacht niet opgewassen tegen de middenmoter. De enige treffer van de wedstrijd viel al na negen minuten. Álvaro García Rivera schoot de bal uit de draai knap binnen en kroonde zich al vroeg tot matchwinner in Catalonië.

Door de pijnlijke nederlaag maakt Barcelona de strijd om plek twee spannend. De Catalanen hebben 63 punten, net zoveel als nummer drie Sevilla. Atlético Madrid ligt met 61 punten ook nog op de loer. Real Madrid kan in de tussentijd het kampioensfeest gaan voorbereiden. De Madrilenen kunnen volgende week tegen Espanyol de titel in LaLiga grijpen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen