Ten Hag komt met goed nieuws over Antony na Ajax-zege

30 april 2022 – Ajax kan dit seizoen mogelijk nog een beroep doen op buitenspeler Antony. De aanvaller verwacht zelf nog in actie te komen in de huidige jaargang van de Eredivisie en ook trainer Erik ten Hag sloot speeltijd voor de Braziliaan niet uit. "Ik hoop het, laat ik het zo zeggen", zei de oefenmeester na de 3-0 zege op PEC Zwolle zaterdagavond.

Ten Hag komt met goed nieuws over Antony na Ajax-zege

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Want dat Ajax de Braziliaan mist, is duidelijk geworden de laatste weken. "We missen hem allemaal. Zonder Antony is het allemaal wat minder snel en dynamisch over rechts, dat maakt het voor de ploeg ook lastiger. Dan worden de ruimtes namelijk een stuk kleiner", legde Ten Hag tegenover ESPN uit. Daardoor koos de coach zaterdagavond in de Johan Cruijff Arena voor een 4-4-2-formatie.

Lees ookTen Hag past systeem Ajax aan en verklaart passeren Berghuis

4-4-2 Ajax
"Dat was soms even zoeken, maar deze week op trainen hebben we goede dingen gezien. Het gaat om veldbezetting, niet om systemen. Maar we kwamen samen op een dynamische manier tot het bezetten van de ruimtes. Daar heeft een tegenstander moeite mee", vond Ten Hag, die de zege op PEC Zwolle dan ook terecht vond.

"We hebben de hele wedstrijd onder controle gehad. PEC Zwolle speelde dapper, maar we hadden ze zeker meer pijn kunnen doen. Óók in het eerste half uur, alleen kwamen toen de loopacties uit de tweede lijn te weinig. Over de hele wedstrijd kregen we acht à negen grote kansen", telde Ten Hag, die ook gevraagd werd naar de andere blessuregevallen in de A-selectie.

Met Antony is er nog kans op speeltijd, het herstel van Lisandro Martinez verloopt niet goed. "Hij heeft eergisteren een terugval gehad", zei Ten Hag. "Met Mazraoui gaat het beter, maar is het de vraag of dat genoeg is richting volgende week." Alle afwezigen doen Ajax wel pijn, zag Ten Hag de laatste weken. "De automatismen vallen weg. Daar hadden we duidelijk last van."

Reacties

Ajax

gerelateerd