RKC heeft handhaving in zicht na knappe zege op Groningen

1 mei 2022, 22:01

Na een sprankelende 3-1 overwinning tegen FC Groningen kijkt RKC Waalwijk handhaving in de ogen, want dit zijn drie cruciale punten in de strijd om degradatie. In het Mandemakers Stadion speelde de ploeg van Joseph Oosting in de eerste helft uiterst krachtdadig en doortastend. De normaal zo solide Groningen-defensie schutterde meermaals en hielp de thuisploeg op weg. Drie doelpunten in de eerste helft waren een ongekende luxe voor RKC Waalwijk en in de tweede helft kwam FC Groningen niet verder dan één eretreffer. De ploeg van Danny Buijs had meer balbezit, maar daar vloeiden nauwelijks kansen uit voort. De Groningers leden alweer hun vierde nederlaag op rij. 

Voor RKC Waalwijk leek op voorhand de absentie van de geblesseerde smaakmaker Jens Odgaard een flinke aderlating, maar daar was - met name in de eerste helft - niets van te merken. Kort na de aftrap gebeurde echter eerst een opmerkelijk moment. De spelers van RKC Waalwijk en FC Groningen fungeerden als facilitair medewerkers, want zij hielden zich bezig om een lading gekleurde stuiterballen van het veld te rapen. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük legde het spel stil toen supporters deze op het veld gooiden. Het was Damil Dankerlui die deze kolderieke onderbreking even later een passend vervolg gaf met een te korte terugspeelbal op doelman Peter Leeuwenburgh. De alerte Finn Stokkers profiteerde optimaal, kwam tussen beide Groningers en schoot RKC eenvoudig op voorsprong.

FC Groningen-trainer Danny Buijs spreidde zijn onvrede tentoon door drie wissels door te voeren in de rust. Zijn ploeg begon nog wat zoekende in de tweede helft, maar gaf een teken van leven door via Jørgen Strand Larsen de 3-1 te scoren. Na een slimme combinatie met invaller Cyril Ngonge bracht de Noor - met zijn dertiende doelpunt van het seizoen - de spanning enigszins terug in de wedstrijd. De minst aantrekkelijke fase was overduidelijk het laatste deel van de wedstrijd. FC Groningen was namelijk na de 1-3 namelijk niet in staat om het defensieve blok van RKC Waalwijk nogmaals te slechten. De thuisploeg kreeg in de counter daarentegen meermaals de mogelijkheid om de score uit te bouwen, maar een vierde Waalwijkse treffer bleef uit.

Opstellingen & beoordelingen:*

Opstelling RKC Waalwijk: Etienne Vaessen 6.5, Saïd Bakari 6.5 (86. Luuk Wouters -), Shawn Adewoye 6.5, Melle Meulensteen 6.5, Ahmed Touba 6.5, Alexander Büttner 7 (86. Ayman Azhil -), Yassin Oukili 6.5 (90. Hans Mulder -), Richard van der Venne 7 (86. Juriën Gaari -), Vurnon Anita 7, Finn Stokkers 7 en Michiel Kramer 6.5.

Opstelling FC Groningen: Peter Leeuwenburgh 6, Damil Dankerlui 4 (46. Mohamed El Hankouri 6), Marin Šverko 5.5 (75. Romano Postema -), Bart van Hintum 4.5 (46. Daniël van Kaam 6), Bjorn Meijer 5 (75. Emmanuel Matuta -), Daleho Irandust 5.5, Neraysho Kasanwirjo 6.5, Michael de Leeuw 5 (46. Cyril Ngonge 6), Laros Duarte 5.5, Paulos Abraham 5 en Jørgen Strand Larsen 6.

Man of the Match: Finn Stokkers

*spelers moeten minimaal twintig minuten spelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen