Flinke domper voor Club Brugge en Schreuder in titelstrijd

2 mei 2022 – Alfred Schreuder kan de komende tijd geen beroep doen op Mats Rits. De middenvelder viel zondagavond geblesseerd uit tijdens het bezoek van Club Brugge aan Anderlecht in de Champions' play-offs. Verder onderzoek heeft uitgewezen dat hij zijn voorste kruisband heeft gescheurd. 

Flinke domper voor Club Brugge en Schreuder in titelstrijd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Daardoor staat Rits minmaal zes maanden aan de kant, meldt Club Brugge maandagochtend. Een serieuze tik voor de huidige nummer twee van België. Waar Rits in de eerste seizoenshelft onder leiding van Philippe Clement nog wisselde tussen bank en basis, is hij sinds de aanstelling van Schreuder niet meer weg te denken uit het elftal. In de reguliere competitie was de middenvelder goed voor zeven doelpunten en vijf assists, terwijl hij ook in de groepsfase van de Champions League trefzeker was (twee keer). 

Rits viel in de uitwedstrijd tegen Anderlecht al na 28 minuten uit. Zonder de Belg, die in het verleden actief was bij Ajax, slaagde Club Brugge er niet in om te profiteren van de misstap van Union. De verrassende koploper uit Brussel speelde eerder op de dag met 0-0 gelijk tegen Antwerp FC, waardoor Club Brugge op gelijke hoogte kon komen. Maar dan had de ploeg van Schreuder wel moeten winnen van Anderlecht. Dat gebeurde dus niet. Ook de Belgische Klassieker eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. Daardoor bedraagt het verschil tussen Union en Club Brugge nog altijd drie punten. Er zijn nog vier wedstrijden te spelen in de kampioenspoule. 

Doordat Rits de komende maanden aan de kant staat, is de kans groot dat hij zijn laatste opwachting onder leiding van Schreuder al heeft gemaakt. Schreuder wordt immers genoemd als belangrijke kandidaat om Erik ten Hag op te volgen bij Ajax. De voormalig assistent van Ten Hag bij de Amsterdammers en Ronald Koeman in Barcelona kan voor 1,5 miljoen euro losgeweekt worden bij Club Brugge. Daar tekende hij begin dit jaar een contract tot medio 2023. 

Lees ook: Schreuder gelooft zijn ogen niet: ''Ik vind dat dat niet kan''

Reacties

Eredivisie

gerelateerd