Slechts één speler buiten topcompetities meer waard dan Antony

2 mei 2022 – Ajax mag zich rijk rekenen met de aanwezigheid van Antony. De Braziliaanse aanvaller wil komend seizoen verkassen naar een buitenlandse topclub en zal daarmee zijn huidige werkgever hoogstwaarschijnlijk schatrijk maken. Volgens onderzoeksbureau CIES behoort Antony tot de meest waardevolle spelers buiten de vijf grootste competities.

Slechts één speler buiten topcompetities meer waard dan Antony

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

CIES zette de marktwaarden van alle spelers buiten Engeland, Spanje, Frankrijk, Duitsland en Italië op een rijtje en gaf Darwin Núñez de hoogste waarde. De Uruguayaanse aanvaller van Benfica vertegenwoordigt volgens het onderzoeksbureau een prijskaartje van 70,7 miljoen euro. Dat heeft hij mede te danken aan zijn 34 doelpunten dit seizoen.

Daarmee blijft Núñez nummer twee van het klassement Antony voor. De Braziliaanse buitenspeler heeft een marktwaarde van 57,5 miljoen euro en blijft daarmee Gonçalo Inácio (52,2 miljoen) van Sporting CP voor. Nummer vier van het klassement is Cody Gakpo. De aanvoerder van PSV zou volgens het bureau 49,7 miljoen euro moeten opleveren.

Lees ook: PSV wil recordbedrag voor Cody Gakpo, fors Sangaré-prijskaartje

In het klassement is er ook nog plaats voor een Ajacied. Sébastien Haller zou 39,6 miljoen euro waard zijn, waarmee hij ploeggenoot Jurriën Timber (39,2 miljoen) aftroeft. Voor Orkun Kökcü zou Feyenoord een bedrag van 38,8 miljoen euro mogen vragen.

Reacties

Ajax

gerelateerd