Negatieve primeur voor Pep Guardiola: "Dit komt hard aan"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

5 mei 2022 – Het mislopen van de Champions League-finale doet pijn bij Pep Guardiola. Manchester City stond woensdagavond al met anderhalf been in Parijs, maar gaf het finaleticket na een sensationele comeback van Real Madrid toch nog uit handen. "Dit komt hard aan, dat kan ik niet ontkennen", treurt Guardiola.

Negatieve primeur voor Pep Guardiola: "Dit komt hard aan"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Manchester City leidde vlak voor het ingaan van de blessuretijd nog met 0-1 en leek zich op te kunnen maken voor de finale van de Champions League, toen Real Madrid uit het niets twee keer toesloeg via Rodrygo. In de verlenging kregen de Madrilenen binnen een paar minuten een strafschop na een overtreding van Ruben Días, waarna Karim Benzema vanaf elf meter de 3-1 maakte.

"We speelden niet goed in de eerste helft en kwamen niet in ons spel. In de tweede helft ging het beter en hadden we na het doelpunt de controle. We kwamen in ons spel, maar konden het helaas niet afmaken. De spelers hebben alles gegeven. We waren er zó dichtbij. Dit zal ongetwijfeld een positieve impact hebben op de spelers van Real Madrid, maar ik weet niet wat voor uitwerking dit op ons zal hebben", aldus Guardiola.

Voor Guardiola is het niet de eerste keer dat hij als trainer in de halve finale van de Champions League wordt uitgeschakeld. Dat gebeurde vijf keer eerder: in het seizoen 2009/10 en 2011/12 met FC Barcelona en in 2013/14, 2014/15 en 2015/16 met Bayern München. Daarmee is hij samen met José Mourinho de trainer die het vaakst in de halve finale uit de Champions League is gevlogen.

Ancelotti
Waar Guardiola in negatieve zin geschiedenis schreef, zal Carlo Ancelotti zich gelukkig prijzen met het record dat nu op zijn naam staat. De Italiaan is de eerste trainer die zijn ploeg vijf keer naar de Champions League-finale heeft geleid. Dat deed hij eerder in 2003, 2005, 2007 en 2014. Drie van de vier finales won hij.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Eredivisie

    gerelateerd