Ancelotti stookt vuurtje CL-finale vast op: "Nog steeds Evertonian"

5 mei 2022 – De finale van de Champions League van het seizoen 2021/22 is bekend. Na een geweldige comeback tegen Manchester City plaatste Real Madrid zich woensdagavond voor de eindstrijd. Net als in 2018 neemt de club het daarin op tegen Liverpool, dat eerder te sterk was voor Villarreal.

Ancelotti stookt vuurtje CL-finale vast op: "Nog steeds Evertonian"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Voor de derde keer op rij zag trainer Carlo Ancelotti zijn Real Madrid een achterstand uit de heenwedstrijd wegpoetsen. Hoe de ploeg dat steeds weer opnieuw voor elkaar kreeg, vond hij in gesprek met BT Sport 'lastig te verklaren'. "Als ik een reden moet noemen, denk ik aan de geschiedenis van de club die ons helpt om te blijven gaan, ook wanneer de wedstrijd al gespeeld lijkt."

Hij roemde daarbij ook de rol van het Estadio Santiago Bernabéu. "De wedstrijd was zo goed als beslist, maar we hebben ons laatste beetje energie kunnen vinden. Na de gelijkmaker hadden we een psychologisch voordeel in de extra tijd. We hebben een goede wedstrijd gespeeld en onze laatste kans gegrepen tegen een sterke tegenstander."

Liverpool
Dat de ploeg van Ancelotti tegen Liverpool de finale speelt, is bijzonder voor de 62-jarige oefenmeester. "Ik ben erg blij om opnieuw in een finale te staan, tegen een geweldig team als Liverpool. Ik heb er twee jaar gewoond en het voelt voor mij als een derby, want ik ben nog steeds een Evertonian", zei hij over zijn band met rivaal Everton, waar hij tot vorig seizoen nog werkzaam was. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd