Mourinho tot tranen toe geroerd na bereiken finale met AS Roma

6 mei 2022 – AS Roma is er dit seizoen wél in geslaagd om zich te plaatsen voor een Europese finale. Waar de Romeinen vorig jaar nog werden uitgeschakeld in de halve finale van de Europa League, mogen ze zich nu opmaken voor de eindstrijd van de Conference League tegen Feyenoord. Dat betekent veel voor José Mourinho. De trainer van de Italiaanse topclub hield het na afloop van de ontmoeting met Leicester City niet droog.

Mourinho tot tranen toe geroerd na bereiken finale met AS Roma

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Met Feyenoord en AS Roma krijgt de Conference League weliswaar een prachtige, maar toch ook een verrassende eindstrijd. Waar Feyenoord het in de voorronde van het derde Europese toernooi nog heel lastig had met FC Drita, leden de Italianen in de groepsfase een gênante 6-1 nederlaag tegen het nietige FK Bodø/Glimt. AS Roma nam daarvoor in de kwartfinale echter revanche en nadat er in de halve finale werd afgerekend met Leicester City, wacht nu dus de finale. ''Dit is een gigantische club zonder de prijzenkast die past bij de status van de club'', werd Mourinho na afloop geciteerd door het Algemeen Dagblad. De Portugees krijgt dé uitgelezen kans om zijn eerste seizoen te bekronen met een hoofdprijs. ''Dit is nog geen beker, het is slechts de finale, maar het betekent veel voor de club.''

Mourinho won in zijn loopbaan als trainer al de Champions League en Europa League. De Conference League heeft misschien wat minder aanzien, maar dat laat de oefenmeester koud. ''Natuurlijk heb ik zelf grotere momenten beleefd. Maar ik voel dit niet voor mezelf, maar voor de mensen en de spelers. Voor ons voelt dit als de Champions League.'' Heel gek is de emotie bij Mourinho overigens niet. AS Roma mag zich dan wel hebben geplaatst voor de finale van de Conference League, maar verder beleeft het wederom een grijs seizoen. Plaatsing voor de Champions League was het doel, maar dat zit er opnieuw niet in. Door het gelijkspel tegen Bologna van afgelopen zondag valt AS Roma definitief buiten de top vier.

De opluchting is dan ook groot bij Mourinho, die na afloop wat traantjes moest wegpinken. ''Ik voelde de emotie voor iedereen die van deze club houdt. Ik heb het voorrecht gehad grotere finales te spelen dan deze. Maar gezien de familiesfeer die we hier hebben gecreëerd, voelt deze finale speciaal.'' AS Roma won donderdagavond met 1-0 van Leicester City, nadat de heenwedstrijd in Engeland onbeslist (1-1) bleef. De Romeinen spelen eerst nog drie competitiewedstrijden, tegen Fiorentina, Venezia en Torino, alvorens op 25 mei de finale wacht tegen Feyenoord. AS Roma rekende eerder deze Conference League-campagne al af met Vitesse.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd