Kompany hoopt dat België leert van Europees succes Feyenoord

7 mei 2022, 16:39

Niet alleen in Nederland was men deze week onder de indruk van Feyenoord. Ook Anderlecht-trainer en voormalig topspeler Vincent Kompany zag de Rotterdammers in Marseille de finale van de Conference League bereiken. Hij stelde dat Belgische clubs dat 'op termijn' ook kunnen bereiken, al zijn daar wel wat veranderingen voor nodig. 

"Er loopt hier genoeg talent rond, maar we moeten doorzettingsvermogen tonen", werd Kompany na zijn persconferentie geciteerd door Het Nieuwsblad. "Ik zie dat ze in Nederland goed werken. Niet alleen bij Feyenoord, maar ook bij AZ en Vitesse", zei hij over de twee clubs die ook wisten te overwinteren in de Conference League.

"Iedereen zegt altijd dat de Nederlandse competitie minder fysiek is, maar ik zie daar ook teams met pressing spelen en uitstekend verdedigen. En dat terwijl die clubs vaak drie keer minder uitgeven dan wij. De spelers verdienen daar drie keer minder. Het is goed om een visie te hebben, maar die doelen bereik je niet zomaar."

Keuken Kampioen Divisie

Een verschil tussen de Nederlandse en de Belgische competitie, is dat Nederlandse topclubs hun talenten ervaring kunnen laten opdoen op het tweede niveau. Juist voor Feyenoord - dat geen Jong-ploeg in de Keuken Kampioen Divisie heeft - gaat dat overigens niet op, maar Kompany kaartte toch het belang ervan aan. 

In België komen de beloftenelftallen van Anderlecht, Genk, Club Brugge en Standard Luik vanaf volgend seizoen ook op het tweede niveau uit, al is Kompany daarmee nog niet tevreden. "Schaf al die wurgende regels die nu op tafel liggen af", riep hij op. "Alle spelers die onder een bepaalde leeftijdsgrens zitten, moeten kunnen meedoen met het beloftenelftal. Het maakt niet uit of ze al twintig of meer duels met de A-ploeg speelden. Maak het niet moeilijker dan het is."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen