Letsch waarschuwt Feyenoord voor AS Roma: "Andere wetten"

8 mei 2022, 12:55

Samen met veel Nederlandse voetballiefhebbers kijkt Vitesse-trainer Thomas Letsch uit naar de finale van de Conference League op 25 mei. Hij zag Feyenoord zich daar deze week voor plaatsen door af te rekenen met Olympique Marseille. De andere finalist, AS Roma, is voor Letsch en zijn ploeg ook geen onbekende.

Zelf trof Vitesse Roma in de achtste finale van de Conference League. De ploeg van Letsch leek toen op weg naar een verlenging, maar zag Tammy Abraham in de absolute slotfase toeslaan. "Natuurlijk deed de uitschakeling pijn", blikte Letsch terug in gesprek met De Gelderlander. "We boden zó goed partij aan AS Roma. We waren zó dichtbij een verlenging. En thuis waren we zelfs beter."

Volgens Letsch zegt de manier waarop zijn ploeg werd uitgeschakeld veel over het gevaar van de Italiaanse finalist. "Wij hebben hetzelfde meegemaakt als Leicester City in de halve finale. 1-1 en 1-0. Het zijn kleine uitslagen. Je bent er dichtbij, maar je verslaat ze niet. Roma scoort en gooit dan de pot dicht. Dat maakten wij mee in Arnhem. We kunnen allemaal wel voorstander zijn van mooi voetbal, maar bij Roma gelden andere wetten. Krijg je kansen, dan moeten die erin."

Feyenoord

Wanneer Letsch de prestaties van de twee finalisten op zijn eigen ploeg betrekt, concludeert hij dat Vitesse trots kan zijn. "Natuurlijk heb ik donderdagavond bij de beelden van Roma ook nog wel even gedacht: de club die ons heeft uitgeschakeld, staat nu in de finale. We hebben dit jaar ook twee keer tegen Feyenoord gespeeld en twee keer gewonnen. Dat is verder helemaal niet belangrijk, maar dat zegt wel dat wij een goed niveau kunnen halen. Dat haal ik er dan uit."

Ook de finale zal Letsch dus met veel interesse gaan bekijken. "Ik duim nu voor Feyenoord", zei hij daarover. "Trainer Arne Slot levert geweldig werk af bij die club. Ik wens hem alle geluk. Een Europa Cup is belangrijk voor Nederland. Op sportief vlak, voor de uitstraling. Maar wees gewaarschuwd voor Roma. Wij hebben hun kracht ervaren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen