Dessers zag Feyenoord worstelen: "Vermoeidheid was het niet"

8 mei 2022 – Wie anders dan Cyriel Dessers maakte zondagmiddag beide doelpunten bij de knappe comeback van Feyenoord tegen PSV. Lang leek dat er niet meer in te zitten, aangezien de Rotterdammers na de midweekse kraker in Marseille een bijzonder vermoeide indruk maakten in hun zwakke eerste helft. Volgens Dessers was er echter iets anders aan de hand.

Dessers zag Feyenoord worstelen: "Vermoeidheid was het niet"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Vermoeidheid vond ik het niet", zei de spits in gesprek met ESPN. "Ik denk dat het eerder iets mentaals is. In de eerste helft lukte het gewoon niet. We kregen er geen druk op, waren slordig aan de bal. Maar als je ziet wat we in de tweede helft doen, hoe we de bovenhand krijgen en terugkomen...", suggereerde hij dat er van vermoeidheid geen sprake was. Wel stonden er op dat moment al vijf invallers op het veld. "Natuurlijk hebben die een bijdrage gehad, maar ik denk dat het vooral een knop is die we toch omgedraaid kregen na een moeizame eerste helft. Voetballen kunnen we, dat hebben we ook laten zien."

Dessers maakte de aansluitingstreffer pas in de 86e minuut, al hing deze op dat moment al een tijdje in de lucht. "Ik had het gevoel al langer. Vanaf de zestigste minuut begonnen we te drukken en kansen te krijgen. Toen dacht ik: het kan gewoon nog. We hebben het vaker laten zien, zowel thuis als uit. En hier vandaag ook weer. Dat zegt iets over het team."

Penalty
Uiteraard kreeg ook Dessers de vraag wat hij van de veelbesproken penalty vond, waaruit hij de 2-2 maakte. Na het terugzien van de beelden moest hij erkennen dat het Feyenoord niet tegenzat. "Hij (Mauro Júnior, red.) probeert z'n arm achter z'n lichaam te krijgen", zag Dessers. "Dan is het heel ongelukkig. Ik vind het licht. Je kunt hem geven, maar ik denk dat er ook scheidsrechters zijn die het niet doen. Maar wij hebben al zo vaak pech gehad, nu hebben we een keer een meevaller."

Lees ook: Slot erkent goedkope penalty, maar verwijst terug naar Klassieker

Reacties

Feyenoord

gerelateerd