'Mvogo overtuigt bij PSV: langer verblijf toch overwogen'

10 mei 2022 – Het is niet uitgesloten dat Yvon Mvogo toch ook volgend seizoen onder de lat staat bij PSV. Normaal gesproken loopt zijn huurovereenkomst deze zomer af en keert hij terug bij RB Leipzig, waar hij nog tot medio 2023 onder contract staat. De Eindhovenaren onderzoeken onder meer of een definitieve overname een optie is.

'Mvogo overtuigt bij PSV: langer verblijf toch overwogen'

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Dat meldde het Eindhovens Dagblad. Daarmee is lang niet gezegd dat de club sowieso inzet op een langer verblijf van Mvogo. Er worden meerdere opties onderzocht, maar ook de Zwitser zelf is er daar dus één van. De verwachting is dat een definitieve transfer niet bijzonder veel hoeft te kosten, omdat Mvogo bij Leipzig nog maar een eenjarig contract heeft.

De keeperspositie is dit seizoen een hoofdpijndossier geweest voor PSV. Met het oog op de toekomst werd er geïnvesteerd in Joël Drommel, maar zijn verblijf in Eindhoven is tot dusver een teleurstelling gebleken. De afgelopen weken viel trainer Roger Schmidt terug op Mvogo, die een stabiele indruk maakte. Mogelijk heeft dat eraan bijgedragen dat een langer verblijf nu serieuzer overwogen wordt.

Mvogo
Mvogo zelf heeft eerder al aangegeven een langer verblijf bij PSV als serieuze optie te zien. "Als de club met een aanbod komt, zal ik er goed over nadenken", zei hij toen tegenover het Eindhovens Dagblad. De 27-jarige sluitpost stelt bij zijn beslissing één belangrijke eis. "Ik wil per se wedstrijden keepen op het hoogste niveau, in een grote competitie. Ook om mijn plek voor het WK te kunnen afdwingen."

Lees ook: Mvogo bespreekt voetbaltoekomst en noemt harde eis

Cillessen
Destijds leek een langer verblijf echter nog niet aan de orde en klonken er andere namen. Zo zou PSV serieus bezig zijn geweest met de komst van Jasper Cillessen. De krant meldt echter dat daar nog weinig schot in zit. 'PSV onderzocht de afgelopen periode de komst van bijvoorbeeld Cillessen, maar dat lijkt nog niet tot een definitieve overeenkomst te hebben geleid.'

Moet PSV Mvogo langer vastleggen? Laat jouw mening horen in de onderstaande reacties!

Reacties

PSV

gerelateerd