Dit is de vermoedelijke opstelling voor Ajax in kampioensduel

11 mei 2022, 10:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt opnieuw in een 4-4-2-formatie te gaan aantreden in het kampioensduel van woensdagavond. Erik ten Hag koos afgelopen zondag tegen AZ (2-2) al voor dat systeem en besluit geen wijzigingen door te voeren in zijn basisopstelling in de clash met SC Heerenveen.

Dat verwacht het Algemeen Dagblad. Dat zou betekenen dat Brian Brobbey en Sébastien Haller opnieuw de voorhoede van de Amsterdammers vormen. Het duo trad ook al samen aan tegen AZ. Tegen Heerenveen, dat nog strijdt om de play-offs, heeft Ajax aan drie punten genoeg om zich voor de 36ste keer in de clubgeschiedenis tot landskampioen te kronen.

Lees ook: Dit staat vanavond per Eredivisie-duel nog op het spel

Stekelenburg zal zoals de laatste weken het doel verdedigen bij Ajax. Voor zijn neus vormen Noussair Mazraoui, Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafico de defensie. Dat laatstgenoemde in de basis begint, heeft te maken met de blessure van Lisandro Martínez. De Argentijnse linkspoot komt dit seizoen niet meer in actie. Datzelfde geldt voor Ryan Gravenberch, waardoor Kenneth Taylor opnieuw een basisplek heeft op het middenveld.

Steven Berghuis moet genoegen nemen met een plek op de bank. Ten Hag geeft op nummer tien namelijk de voorkeur aan zijn aanvoerder Dusan Tadic.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Taylor, Alvarez, Klaassen; Tadic; Haller, Brobbey

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ten Hag wilt geen schaal? Die 442 werkt niet. Haller en Brobbey zijn geen schim van wat ze kunnen naast elkaar.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen