Dit is de opstelling van Ajax in de mogelijke kampioenswedstrijd

11 mei 2022, 18:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De opstelling van Ajax voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen sc Heerenveen is bekend. Erik ten Hag heeft zijn elftal ten opzichte van het gelijkspel tegen AZ (2-2) op twee plekken gewijzigd. Noussair Mazraoui en Steven Berghuis keren terug in de basis, wat ten koste gaat van Devyne Rensch en Brian Brobbey.

Het doel van Ajax tegen Heerenveen wordt verdedigd door Maarten Stekelenburg. Op de rechtsback staat Mazraoui, die tegen AZ nog niet fit genoeg was om te starten. Hij begint in plaats van Rensch, die op de bank plaatsneemt. De verdediging bestaat verder uit Jurriën Timber, Daley Blind en Nicolás Tagliafico.

Ajax lijkt in een 4-3-3 formatie aan te treden tegen Heerenveen, wat betekent dat de Amsterdammers met drie middenvelders starten. Dat zijn Edson Álvarez, Kenneth Taylor en Davy Klaassen. Voorin vormen Berghuis, Sébastien Haller en Dusan Tadic de dienst uit. Het zou ook kunnen dat Ten Hag kiest voor een 4-4-2 systeem waarbij Haller en Tadic voorin een koppeltje vormen. Brobbey, die tegen AZ nog een belangrijk doelpunt maakte, neemt plaats op de bank en zal hoogstens een rol als invaller krijgen.

Ajax verovert vanavond de 36ste titel als het wint van Heerenveen. Ook bij puntenverlies mag het kampioensfeest worden gevierd als PSV zich verslikt in NEC. Bij een nederlaag van Ajax en een gelijkspel van PSV is het verschil tussen de titelkandidaten drie punten, maar de Amsterdammers zijn dan vanwege hun uitstekende doelsaldo alleen in theorie nog te achterhalen.

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Mazraoui, Timber, Blind, Tagliafico; Álvarez, Taylor, Berghuis, Klaassen; Haller, Tadic

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen