FC Twente dankt FC Utrecht en gaat Europa in ten koste van AZ

11 mei 2022 – FC Twente heeft zich woensdagavond verzekerd van een ticket voor de voorronde van de Conference League. De ploeg van trainer Ron Jans won zelf met 3-0 van FC Groningen en zag directe concurrent AZ met 2-2 gelijkspelen op bezoek bij FC Utrecht. Zodoende kan Twente de vierde plek niet meer verliezen.

FC Twente dankt FC Utrecht en gaat Europa in ten koste van AZ

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

FC Twente - FC Groningen 3-0
Het was een speciale avond voor de thuisploeg in de Grolsch Veste. Aan het begin van de wedstrijd werd er stilgestaan bij het plotseling overlijden van de 29-jarige voormalig FC Twente-speler Jody Lukoki. In de 29eminuut kwamen de Twentenaren op voorsprong na goed combinatiespel met Václav Cerny als eindstation: 1-0. Ook bij het vieren van het doelpunt was er aandacht voor Lukoki.

FC Twente domineerde ook de tweede helft. Dit leverde in de 68e minuut de 2-0 op. Dimitros Limnios haalde hard uit met zijn linkervoet waarna het schot via een deflectie en de lat achter de doellijn stuiterde. Ook de 3-0 bleef FC Groningen niet bespaard. Ricky van Wolfswinkel legde de bal in de 81e minuut rustig af op de inlopende Limnios, die zijn tweede van de avond maakte. Dit was tevens de eindstand in Enschede.

FC Utrecht - AZ Alkmaar 2-2
AZ Alkmaar kwam al vroeg op voorsprong in de Galgenwaard. In de twaalfde minuut kon Evangelos Pavlidis de voorzet van Jesper Karlsson gemakkelijk binnenschieten: 0-1. Nog geen drie minuten later kopte Pavlidis zijn tweede van de avond binnen na een geode voorzet van opnieuw Karlsson, 0-2. Net voor rust produceerde Sander van de Streek de aansluitingstreffer door de bal diagonaal achter doelman Peter Vindahl te knallen: 1-2.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg de gelijkmaker te forceren. Vindahl was een enorme sta-in-de-weg met reddingen op schoten van Ter Avest en Van der Kust. De wedstrijd werd kort voor tijd nog even stilgelegd vanwege het herhaaldelijk gooien van voorwerpen op het veld. De Utrechters konden in de slotfase toch nog een vuist maken tegen het tot dan toe soevereine AZ door een intikkertje van Douvikas in de laatste minuut van de extra tijd: 2-2.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd