Schöne heeft 'goed gevoel' na nederlaag en looft kampioen Ten Hag

11 mei 2022 – Lasse Schöne heeft dubbele gevoelens overgehouden aan de 3-2 nederlaag tegen PSV. De middenvelder denkt dat er iets meer in had gezeten, al zag hij zijn ploeg wel stijgen op de ranglijst. Daarnaast werd zijn oude club Ajax kampioen.

Schöne heeft 'goed gevoel' na nederlaag en looft kampioen Ten Hag

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"Het is geen schande om hier te verliezen, maar er had meer ingezeten. We waren vooral in de eerste helft iets te slordig. Ik hou helemaal niet van verliezen, maar toch sta je hier met een goed gevoel. Je hebt verloren, maar stijgt toch een plaatsje op de ranglijst. Dat is eigenlijk best gek", vertelt Schöne voor de camera van Voetbal International, doelend op plek acht. Zo mogen de Nijmegenaren nog hopen op Europees voetbal. "Als wij winnen maken we een uitstekende kans om de play-offs te halen. Dat zou fantastisch zijn, als je kijkt dat we vorig seizoen promoveerden."

PSV stond voor rust met 2-0 voor, na de pauze werd het nog enigszins spannend. "Ze hebben natuurlijk in de rust gehoord wat de stand in Amsterdam was, waardoor ze misschien wat gas terug hebben genomen", doelt hij op de titelstrijd. De eindhovenaren moesten hopen op een wonder om kampioen te worden, maar dat gebeurde dus niet. Ajax won overtuigend en pakte daardoor de titel. "Ik ben blij dat ze kampioen zijn. Ik denk dat het terecht is, dus de felicitaties gaan naar Amsterdam. Ik feliciteer ze de komende dagen wel."

Erik ten Hag
Schöne werkte bij Ajax samen met Erik ten Hag. De trainer neemt afscheid met een titel en is vanaf komend seizoen eindverantwoordelijke bij Manchester United. Schöne spreekt van een 'fantastische transfer'. "Het is misschien wel de grootste club ter wereld. Veel slechter dan nu kun je het niet doen. Hij heeft een goede filosofie. Hij kan daar zeker een succes worden, ik heb alle vertrouwen in hem.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd