Landskampioen Ajax hoopt op Champions League-winst Real

12 mei 2022, 15:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax kroonde zich woensdagavond dankzij een overtuigende 5-0 overwinning op SC Heerenveen tot landskampioen van Nederland. Omdat die nog altijd rechtstreeks instroomt in de groepsfase van de Champions League, zijn de Amsterdammers in ieder geval verzekerd van minimaal zes wedstrijden in het miljardenbal. Het kan zelfs nog mooier worden voor Ajax, want er is nog altijd een kans dat het in Pot 1 terechtkomt. 

De Amsterdammers zijn daarvoor echter wel afhankelijk van de uitkomst van de Champions League-finale, die op 28 mei wordt gespeeld tussen Real Madrid en Liverpool. Ajax zal mogelijk gaan juichen voor de Madrilenen, omdat zij de sleutel voor een plek in Pot 1 in handen hebben. De landskampioen van Nederland komt daar alleen in terecht als de Champions League-winnaar zich ook kroont tot nummer één in eigen land. Als kampioen van Spanje is Real Madrid al zeker van deelname. Liverpool heeft weliswaar ook al een startbewijs bemachtigd, maar lijkt naast het kampioenschap te grijpen. 

Liverpool staat momenteel op de tweede plek in de Premier League en heeft nog een kleine kans om kampioen te worden. De achterstand op Manchester City bedraagt weliswaar slechts drie punten, maar er staan nog slechts twee speelrondes op het programma. Daarnaast heeft Manchester City ook een beter doelsaldo. De kans dat de ploeg van Jürgen Klopp en Virgil van Dijk zich kroont tot nummer één van Engeland is dus niet heel groot. En om die reden lijkt Real Madrid het te gaan moeten doen voor Ajax. De Madrilenen zullen met veel vertrouwen toewerken naar de eindstrijd in Parijs, want op de weg daarnaartoe rekenden ze telkens na een imponerende comeback af met Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester City. 

Ajax mag zich in ieder geval opmaken voor de vijfde opeenvolgende deelname aan de groepsfase van de Champions League. Twee keer stootte het door tot de knock-outfase: in 2019 werd op een haar na de finale bereikt, dit jaar ging het in de achtste finale al mis. Na een historische groepsfase, met achttien punten uit zes wedstrijden, bleek Benfica te sterk. Volgens Edwin van der Sar heeft Ajax die smaak nog altijd niet 'weggespoeld'.

Lees ook: Ajax is landskampioen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nou ik niet, gun dat Reaal niets en hoop dat ze een enorme draai om de oren gaan krijgen van Liverpool😈

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lijkt me sowieso niet waarschijnlijk ,dat benzema dat in zijn eentje voor elkaar krijgt. Want dat is de enige die er daar boven uit steekt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen