PEC vreest geldproblemen na degradatie; transfer voorkomt erger

12 mei 2022 – De degradatie die woensdagavond definitief werd is uiteraard hard aangekomen bij PEC Zwolle. Niet in de laatste plaats omdat deze ook veel financiële zorgen met zich meebrengt. Algemeen directeur Marcel Boudesteyn ging dieper in op die problemen, al kon hij daar gelukkig ook een positieve noot bij plaatsen.

PEC vreest geldproblemen na degradatie; transfer voorkomt erger

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Het door Boudesteyn geschetste scenario in gesprek met De Telegraaf klinkt niet rooskleurig. Op de huidige begroting van 12,5 miljoen euro moet liefst 4 à 5 miljoen euro bezuinigd worden. "Daarvoor onderzoeken we verschillende scenario's. Normaal kun je geld bijleggen uit eigen vermogen, maar dat is er niet. Dan moet je geld gaan zoeken. Dat kan bij een rijke voorzitter zijn of bij een groep mensen die er geld in wil leggen. Zo gaat dat meestal bij clubs die degraderen, dan hoop je dat er mensen opstaan. We houden alle opties open."

Dat de club er niet nog slechter voorstaat, is te danken aan Mees de Wit. De linkervleugelverdediger heeft een goed seizoen achter de rug en werd daarvoor beloond met een transfer naar AZ. Dat leverde PEC 2,3 miljoen euro op, waarmee het tekort over het lopende seizoen is weggewerkt. Acute geldproblemen zijn daarmee wél voorkomen. "We hadden de afgelopen drie jaar geen transfers meer gemaakt en dat hadden we wel nodig. Daarom zijn we heel blij met de goede ontwikkeling die Mees de Wit heeft gehad dit seizoen en het mooie bedrag dat hij heeft opgeleverd."

FC Emmen
Toch zal PEC er niet aan ontkomen om voor een deel op de spelers en de organisatie te bezuinigen. FC Emmen, dat één seizoen na degradatie uit de Eredivisie alweer terugkeert, dient daarbij als 'inspirerend voorbeeld'. "Ze hebben het voor elkaar gekregen om met een heel kleine kantoororganisatie te werken, mede waardoor ze erin zijn geslaagd om het elftal op niveau te houden. We zijn een heel ander bedrijf, maar dit is wel inspirerend en daar gaan we voor. Kijken of we de mensen kunnen mobiliseren om volgend seizoen weer een topelftal op de been te krijgen, waardoor we kans maken om in één jaar terug te keren op het hoogste niveau."

Reacties

Eredivisie

gerelateerd