'Domme verkiezing', keepersprobleem: Van Gaal eerlijk bij prijsuitreiking

12 mei 2022 – Louis van Gaal reikte donderdagavond verschillende prijzen uit tijdens het kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie. En wie Van Gaal uitnodigt, weet wat hij krijgt. De bondscoach was tijdens de prijsuitreiking dan ook goudeerlijk. 

'Domme verkiezing', keepersprobleem: Van Gaal eerlijk bij prijsuitreiking

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Bijvoorbeeld over de prijs voor beste speler, die hij uitreikte aan FC Volendam-spits Robert Mühren. "Een linksback kun je niet met een spits vergelijken, dus ik vind dit eigenlijk een heel domme verkiezing", werd hij geciteerd door het Algemeen Dagblad. En toen hij Nick Olij tot beste keeper mocht kronen, kon hij het niet laten om het 'keepersprobleem' in Nederland te benoemen. 

"Ik moet morgen mijn voorselectie bekendmaken. Het kiezen van keepers was wel een probleem", gaf Van Gaal aan, geciteerd door Voetbal International. Zijn kritiek was echter ook gericht op de buitenlandse keepers in de Eredivisie, waarbij met name Peter Vindahl Jensen eraan moest geloven. "Mijn hart ligt bij AZ, maar als je nu naar de keeper van AZ krijgt, wat denk je dan?", vroeg de trainer van Oranje zich hardop af.

Winnaars
De individuele winnaars zelf werden op een positievere toon aangesproken. Zo werd de doelpuntenproductie van topscorer Thijs Dallinga vergeleken met die van de deze week overleden Henk Groot, werd Olij gevraagd snel terug te keren bij AZ en werd ook Mühren een toekomst in de Eredivisie toegedicht. Over Jong PSV-smaakmaker Johan Bakayoko: "Een Belg die in Nederland het beste talent wordt, dat is bijzonder."

Lees ook: Van Gaal tegen Dallinga: "Zoek nog een spits bij Nederlands elftal"
Lees ook: Deze hoofdrolspelers uit de KKD vielen tijdens gala in de prijzen

Reacties

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd