Slot en Feyenoord ontvluchten finalekoorts: "Even ertussenuit"

12 mei 2022 – Voor Feyenoord zit het seizoen er na de laatste speelronde zondag (FC Twente-thuis) nog niet op. Sterker nog: pas tien dagen later speelt de ploeg de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de finale van de Conference League tegen AS Roma. Ondanks die lange voorbereidingstijd is trainer Arne Slot niet van plan dingen anders aan te pakken dan normaal. 

Slot en Feyenoord ontvluchten finalekoorts: "Even ertussenuit"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Zo is Slot niet bang voor stress of andere mentale zaken die in die lange aanloop naar de finale kunnen opspelen. Het inhuren van bijvoorbeeld een (extra) sportpsycholoog is dan ook niet aan de orde. "Het is niet de eerste belangrijke wedstrijd die we dit seizoen spelen, toch?", stelde Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat een finale van een andere dimensie is, dat klopt wel ja. Omdat de aanloop lang is, gaan we ook naar Portugal."

Slot doelde op het al eerder aangekondigde 'mini-trainingskamp' naar het Portugese Lagos. Die beslissing nam hij vooral om aan de finalekoorts in Rotterdam te ontvluchten. "Omdat het hier voortdurend over Tirana en de finale zal gaan, gaan we er even tussenuit. Natuurlijk zal het in Lagos ook over de finale gaan, maar dan vooral over het voetballende aspect en niet om alles wat er om de jongens heen gebeurt."

Geen oefenwedstrijd
Op het trainingskamp zal door Feyenoord enkel getraind worden. Een oefenwedstrijd staat niet op het programma. "We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen. Dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen", legde Slot uit. 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd