Slot en Feyenoord ontvluchten finalekoorts: "Even ertussenuit"

12 mei 2022, 22:07

Voor Feyenoord zit het seizoen er na de laatste speelronde zondag (FC Twente-thuis) nog niet op. Sterker nog: pas tien dagen later speelt de ploeg de belangrijkste wedstrijd van het jaar, de finale van de Conference League tegen AS Roma. Ondanks die lange voorbereidingstijd is trainer Arne Slot niet van plan dingen anders aan te pakken dan normaal. 

Zo is Slot niet bang voor stress of andere mentale zaken die in die lange aanloop naar de finale kunnen opspelen. Het inhuren van bijvoorbeeld een (extra) sportpsycholoog is dan ook niet aan de orde. "Het is niet de eerste belangrijke wedstrijd die we dit seizoen spelen, toch?", stelde Slot in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat een finale van een andere dimensie is, dat klopt wel ja. Omdat de aanloop lang is, gaan we ook naar Portugal."

Slot doelde op het al eerder aangekondigde 'mini-trainingskamp' naar het Portugese Lagos. Die beslissing nam hij vooral om aan de finalekoorts in Rotterdam te ontvluchten. "Omdat het hier voortdurend over Tirana en de finale zal gaan, gaan we er even tussenuit. Natuurlijk zal het in Lagos ook over de finale gaan, maar dan vooral over het voetballende aspect en niet om alles wat er om de jongens heen gebeurt."

Geen oefenwedstrijd

Op het trainingskamp zal door Feyenoord enkel getraind worden. Een oefenwedstrijd staat niet op het programma. "We nemen voldoende spelers mee om elf tegen elf te kunnen spelen. Dan moet één ploeg uiteraard de speelwijze van AS Roma nabootsen", legde Slot uit. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

X22Report
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch ben ik er niet gerust op met de wedstrijd tegen Twente. Vrees voor nog meer blessures van bepalende spelers.

PeterH-85
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ze spelen beide nergens meer voor, dus zullen wel voorzichtig spelen en de jonkies een kans geven. Denk niet dat er blessures bij gaan komen.

X22Report
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik dacht in andere bewoording ergens te lezen dat Slot geen of weinig concessies zou doen aan de selectie tegen Twente. Hoop inderdaad dat veel talenten in de basis gaan staan.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen