Slot vertrouwt voor finale op Malacia ondanks update Feyenoord

13 mei 2022, 14:25

Feyenoord heeft het nieuws dat Tyrell Malacia met een hamstringblessure kampt bevestigd. De linksback zal er sowieso niet bij zijn wanneer de Rotterdammers zondag de competitie afsluiten tegen FC Twente, maar geldt ook als twijfelgeval voor de veel belangrijkere Conference League-finale tegen AS Roma. Toch maakt trainer Arne Slot zich geen grote zorgen.

Op de clubwebsite werd de blessure van Malacia, waarover een dag eerder [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/401755/malacia-dreigt-finale-te-missen-vanwege-hamstringblessure/,_blank,al werd bericht], bevestigd. Een optimistischer beeld dan de eerdere verhalen werd daarbij nog niet geschetst. De linksback, die woensdag tegen Go Ahead Eagles al ontbrak door een schorsing, is er ook zondag niet bij. 'De beschikbaarheid van Malacia voor de finale van de Conference League zal in een later stadium duidelijk worden.'

Toch gaf Slot tegen RTV Rijnmond aan 'vertrouwen en goede hoop' te hebben dat Malacia komende week kan aansluiten op de training en daarmee beschikbaar kan zijn tijdens de finale op 25 mei, tien dagen na het laatste competitieduel. "Het woord zorgelijk zou ik niet willen gebruiken", zei de trainer daarbij. Waar overigens ook hoop uit geput kan worden, is het feit dat bondscoach Louis van Gaal Malacia ondanks zijn blessure wel opnam in de voorselectie van Oranje. Dat zou kunnen suggereren dat zijn blessure meevalt.

Lees ook: Van Gaal haalt verrassend duo bij selectie Oranje

Meeste minuten

Mocht Malacia de finale niet halen, dan zou dat een groot gemis zijn voor Feyenoord. De linkervleugelverdediger is de speler met de meeste minuten dit seizoen namens de Rotterdammers, liefst 4.270, verdeeld over 48 wedstrijden. Ramon Hendriks zou zijn meest waarschijnlijke vervanger zijn. De twintigjarige verdediger nam zijn positie ook al over in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst). 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen