Slot vertrouwt voor finale op Malacia ondanks update Feyenoord

13 mei 2022 – Feyenoord heeft het nieuws dat Tyrell Malacia met een hamstringblessure kampt bevestigd. De linksback zal er sowieso niet bij zijn wanneer de Rotterdammers zondag de competitie afsluiten tegen FC Twente, maar geldt ook als twijfelgeval voor de veel belangrijkere Conference League-finale tegen AS Roma. Toch maakt trainer Arne Slot zich geen grote zorgen.

Slot vertrouwt voor finale op Malacia ondanks update Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Op de clubwebsite werd de blessure van Malacia, waarover een dag eerder al werd bericht, bevestigd. Een optimistischer beeld dan de eerdere verhalen werd daarbij nog niet geschetst. De linksback, die woensdag tegen Go Ahead Eagles al ontbrak door een schorsing, is er ook zondag niet bij. 'De beschikbaarheid van Malacia voor de finale van de Conference League zal in een later stadium duidelijk worden.'

Toch gaf Slot tegen RTV Rijnmond aan 'vertrouwen en goede hoop' te hebben dat Malacia komende week kan aansluiten op de training en daarmee beschikbaar kan zijn tijdens de finale op 25 mei, tien dagen na het laatste competitieduel. "Het woord zorgelijk zou ik niet willen gebruiken", zei de trainer daarbij. Waar overigens ook hoop uit geput kan worden, is het feit dat bondscoach Louis van Gaal Malacia ondanks zijn blessure wel opnam in de voorselectie van Oranje. Dat zou kunnen suggereren dat zijn blessure meevalt.

Lees ook: Van Gaal haalt verrassend duo bij selectie Oranje, geen Wijnaldum

Meeste minuten
Mocht Malacia de finale niet halen, dan zou dat een groot gemis zijn voor Feyenoord. De linkervleugelverdediger is de speler met de meeste minuten dit seizoen namens de Rotterdammers, liefst 4.270, verdeeld over 48 wedstrijden. Ramon Hendriks zou zijn meest waarschijnlijke vervanger zijn. De twintigjarige verdediger nam zijn positie ook al over in de competitiewedstrijd tegen Go Ahead Eagles (0-1 winst). 

Reacties

Feyenoord

gerelateerd