Onana neemt afscheid van Ajax: "Heb altijd mijn best gedaan"

25 mei 2022 – André Onana is in de pen geklommen om afscheid te nemen van Ajax. De doelman, die de laatste maanden van zijn verblijf in Amsterdam op veel kritiek kon rekenen, is de topclub dankbaar voor de afgelopen jaren en geeft aan altijd het maximale te hebben geleverd voor zijn club.

Onana neemt afscheid van Ajax: "Heb altijd mijn best gedaan"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

'Ik neem afscheid van deze club met de overtuiging dat ik altijd alles heb gegeven voor Ajax, van de eerste tot de laatste dag', begint Onana in een uitgebreid statement op Instagram. 'We hebben het soms moeilijk gehad, we hebben gehuild, maar we hebben ook gelachen en magische momenten meegemaakt. Ik zal jullie niet langer mijn reddingen kunnen laten zien, maar in mijn hart zal ik altijd voor Ajax blijven.'

Dat Onana niet foutloos was in Amsterdam, vindt hij niet meer dan logisch. 'Er bestaat geen succes zonder falen. Er is geen plezier zonder verdriet. Ik wil iedereen die mij zowel in goede en slechte tijden heeft gesteund bedanken. Het is een eer om als Ajacied onderdeel uit te maken van de geschiedenis van de club. Nu is het tijd om een nieuw pad te kiezen. Ik weet niet of ik de beste ben geweest, maar ik weet wel dat ik altijd mijn best heb gedaan.'

Onana maakte zich de afgelopen maanden onmogelijk in Amsterdam, door ondanks de steun tijdens zijn dopingschorsing niet te verlengen, later het publiek niet te bedanken en matig te keepen. De Kameroener heeft naar verluidt al maanden een persoonlijk akkoord met Inter over een transfervrije overstap.

Reacties

Ajax

gerelateerd