Bale verlaat Real Madrid: "Droom is werkelijkheid geworden"

1 juni 2022, 12:50

Gareth Bale staat voor een nieuw hoofdstuk in zijn carrière. De 32-jarige aanvaller uit Wales heeft woensdag in een afscheidsbrief zijn vertrek bij Real Madrid bevestigd. Bale speelde negen seizoenen in de Spaanse hoofdstad en won liefst negentien prijzen.

'Ik schrijf dit bericht om al mijn teamgenoten, van nu en vroeger, trainers, stafleden en supporters te bedanken die mij hebben gesteund. Ik arriveerde hier negen jaar geleden als jonge man die zijn droom wilde verwezenlijken om voor Real Madrid te spelen. Om het maagdelijke witte shirt en het embleem op de borst te dragen, spelen in Santiago Bernabéu, prijzen te winnen en deel uit te maken van waar de club zo beroemd om is: het winnen van de Champions League', schrijft Bale.

In alle competities kwam Bale tot 106 doelpunten in 256 wedstrijden voor Real Madrid. Gedurende zijn Madrileense periode won de Welshman onder meer drie keer de Spaanse titel en vijf keer de Champions League. 'Als ik nu terugkijk en reflecteer, kan ik eerlijk zeggen dat mijn droom werkelijkheid is geworden en nog veel, veel meer', aldus Bale.

De afgelopen seizoenen kwam Bale, mede door blessureleed, minder aan spelen toe bij Real Madrid. Vorig seizoen werd de aanvaller uitgeleend aan Tottenham Hotspur, de club waar hij zijn grote doorbraak als voetballer kende. Het is nog niet bekend waar Bale zijn carrière voortzet. Verwacht wordt dat hij terugkeert naar Groot-Brittanië.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen