Lewandowski scoort niet, maar mag toch juichen in Oranje-poule

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 juni 2022 – Polen heeft de eerste tik uitgedeeld in de Nations League aan Wales, waar de grote namen ontbraken. Gareth Bale en Aaron Ramsey waren niet van de partij, terwijl bij de tegenstander de belangrijkste spelers wel aan de aftrap verschenen. Het verschil in kwaliteit werd in de slotfase zichtbaar in de stand (2-1).

Lewandowski scoort niet, maar mag toch juichen in Oranje-poule

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de eerste helft kwam het grootste gevaar van Polen. Al na vier minuten kreeg Napoli-middenvelder Piotr Zielinski een opgelegde kans na een goede pass van Mateusz Klich. Zijn inzet ging net naast de paal, waardoor de bezoekers opgelucht adem konden halen. Na twintig minuten kon dat nogmaals, toen doelman Danny Ward een goed schot van Robert Lewandowski wist te keren. Het waren de gevaarlijkste momenten in de eerste helft.

Zeven minuten waren er in de tweede helft gespeeld toen het eerste doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt. Jonathan Williams werd de gevierde man door een pass van Rabbi Matondo te promoveren tot assist. Vanaf circa zestien meter verschalkte hij de doelman. In minuut 72 kwam er een gelijke stand op het scorebord. Jakub Kaminski schoot de bal in de rechteronderhoek. Het leek af te stevenen op een punt voor beide ploegen, maar met nog vier minuten te gaan zorgde Karol Swiderski voor de winnende treffer voor Polen.

Nederland en België komen vrijdagavond in actie. De winnaar van dat duel zal samen met Polen aan kop gaan na de eerste speelronde. Op 8 juni spelen de Belgen tegen de Polen. Drie dagen later staan Lewandowski en co. tegenover het Nederlands elftal.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd