'Ajax doet officieel bod op Bergwijn; contract voor vijf seizoenen'

3 juni 2022, 07:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft een officieel bod uitgebracht op Steven Bergwijn. De Amsterdammers doen een nieuwe poging, nadat het afgelopen winter niet lukte om de aanvaller over te nemen van Tottenham Hotspur. Of de deal nu wel doorgaat, zal voor een groot deel aan financieel directeur Susan Lenderink liggen. 

Dat is althans de situatie die De Telegraaf schetste. De krant kwam met het nieuws van het bod van Ajax en wist daarbij te melden dat ook Bergwijn open staat om de overstap te maken. Gezien het salaris dat hij vraagt, is een akkoord tussen club en speler slechts nog 'een formaliteit'. Bergwijn zou in dat geval voor vijf jaar tekenen bij de Nederlandse landskampioen.

Daarbij zijn de partijen dus echter ook afhankelijk van Tottenham. De club zat in de winter al hoog in de boom, met toen een vraagprijs van 25 miljoen euro. Toenmalig directeur voetbalzaken Marc Overmars verhoogde zijn aanvankelijke bod van 18 miljoen naar zo'n 22 miljoen, maar het bleek niet genoeg om Spurs-voorzitter Daniel Levy te overtuigen.

Susan Lenderink

De Telegraaf wees echter ook op de rol van financieel directeur Susan Lenderink. Zij trok destijds uiteindelijk de stekker uit de onderhandelingen, omdat ze het totaalplaatje van transfersom plus salaris te prijzig vond. Of Bergwijn dit keer wel komt, zal afhangen van de speelruimte die zij Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar biedt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen