'Wijnaldum-scenario' voor Memphis bij Oranje? "Hij speelt met vuur"

3 juni 2022, 09:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Instagrampost waarin Memphis Depay zijn steun betuigde aan Quincy Promes was niet handig. Niet alleen vanwege de publieke opinie, maar ook omdat hij het risico loopt zijn rol bij het Nederlands elftal ermee op het spel te zetten. Dat beweerde althans Valentijn Driessen.

In zijn column in De Telegraaf schreef Driessen dat de steun aan Promes 'te ver' ging. 'Promes wordt door het Openbaar Ministerie vervolgd voor poging tot moord en er zijn verdachtmakingen van deelname aan een criminele organisatie, de handel in synthetische drugs en mishandeling. De bewijslast liegt er niet om. Maar zo goed als Promes nog niet schuldig is bevonden, geldt dat zijn onschuld evenmin is vastgelegd door een rechter. Depay had er verstandiger aan gedaan zich stil te houden tot na de behandeling van de zaak Promes.'

Daarbij wees Driessen op het in zijn ogen terechte harde oordeel van de buitenwacht over de steun aan Promes. 'Niet goed voor het teamproces waar Van Gaal zo zorgvuldig aan werkt en wat hij dusdanig streng bewaakt dat hij zelfs bereid is om kwaliteit op het tweede plan te zetten', doelde hij op Georginio Wijnaldum, die volgens Driessen buiten de selectie is gelaten omdat hij zich niet in de rol van reservespeler kan schikken.

'Daarom speelt Depay met vuur', concludeerde hij tot slot. 'Helemaal omdat zijn kwaliteiten als spits Van Gaal niet zodanig bekoren dat hij zijn zoektocht naar een 'Van Gaal-spits' heeft gestaakt. Sterker, de bondscoach is zo wanhopig dat hij Vincent Janssen heeft opgeroepen, die bijna vijf jaar uit beeld is en in die tijd nauwelijks iets heeft gepresteerd.'

Lees ook: Van Dijk is het oneens met Van Gaal: "Hij hoort altijd in Oranje"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Toetsenbordsoldaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Meteen alle voetballers die positief reageren op deze insta post op de zwarte lijst zetten voor de vertegenwoordigende elftallen. Dat hele broederschap boven goed of kwaad gelul moet maar eens afgestraft worden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen