Hindernissen Bergwijn-deal Ajax: hoge vraagprijs en concurrentie

3 juni 2022, 17:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het zal voor Ajax niet eenvoudig worden om Steven Bergwijn nu wél binnen te hengelen. Vrijdagochtend werd bekend dat de club een nieuwe poging gaat doen, nadat het afgelopen winter niet tot een akkoord kwam met Tottenham Hotspur. De Amsterdammers krijgen echter te maken men hoge vraagprijs en forse concurrentie.

Die vraagprijs bedraagt 25 miljoen euro, zo vernam ESPN. Afgelopen winter was datzelfde streefbedrag nog de reden dat het niet tot een akkoord kwam. Ajax zelf was toen niet bereid om meer dan twintig miljoen euro te betalen voor de aanvallers. Tottenham wilde echter een groot deel van de ruim 31 miljoen euro die het voor Bergwijn betaalde terugzien, en lijkt niet van gedachten te zijn veranderd.

Daar komt bij dat Ajax niet de enige club is met interesse in Bergwijn. Bij Spurs is de Oranje-international op een tweede plan beland, en verschillende clubs lijken daarvan te willen profiteren. Het Algemeen Dagblad schreef vrijdagochtend dat 'meerdere clubs uit topcompetities' in de voorbije maanden hebben geïnformeerd naar de voorwaarden om Bergwijn over te nemen. 

Mondeling akkoord

Wat een in ieder geval geen probleem hoeft te zijn, is het bereiken van een akkoord met Bergwijn zelf. De Telegraaf berichtte vrijdagochtend zelfs dat de club en speler mondeling al akkoord zijn. Het gevraagde salaris zou voor Ajax geen probleem moeten opleveren, wat betekent dat er bij een overeenkomst met Tottenham een contract voor vijf seizoenen klaar ligt. 

Lees ook: 'Ajax doet officieel bod op Bergwijn; contract voor vijf seizoenen'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen