Suriname dankt blunderende keeper bij gelijkspel in Nations League

5 juni 2022, 09:16   Bijgewerkt: 5 juni 2022, 09:27

Suriname heeft een punt overgehouden tijdens het debuut in League A van de CONCACAF Nations League. In eigen huis speelde het met 1-1 gelijk tegen Jamaica. Een enorme blunder van de Jamaicaanse doelman Andre Blake hielp de ploeg van bondscoach Stanley Menzo aan de gelijkmaker.

Suriname begon het duel weer met voldoende bekende namen aan de aftrap. Onder meer Warner Hahn, Ridgeciano Haps, Kelvin Leerdam, Dion Malone, Florian Jozefsoon, Diego Biseswar en Yanic Wildschut begonnen in de basis. Zij zagen zes minuten voor rust echter hoe Junior Flemmings Jamaica op 0-1 schoot. De aanvaller van Toulouse draaide na een lage voorzet knap open en wist Hahn te passeren.

Na rust moest dit worden rechtgezet. Met die missie kwamen Ryan Donk en later ook Jeredy Hilterman in de ploeg. Het was echter Jamaica-keeper Blake die Suriname aan het benodigde doelpunt hielp. Hij probeerde een voorzet uit een hoekschop weg te stompen, maar sloeg deze in plaats daarvan zijn eigen doel in. Daarmee tekende hij zes minuten voor tijd onbedoeld voor een eindstand van 1-1.

Nations League

De wedstrijd tussen Suriname en Jamaica was de eerste van de nieuwe editie van de CONCACAF Nations League. Het is pas de tweede editie, omdat de eerste - waarin Suriname als groepshoofd promoveerde naar League A - door de coronapandemie lang werd stilgelegd. Mexico, verliezend finalist in de vorige Nations League, maakt de poule van Suriname en Jamaica compleet.