Geertruida heeft mooie plannen: "Maar Feyenoord is droomclub"

7 juni 2022, 09:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lutsharel Geertruida kijkt met een goed gevoel terug op een druk seizoen met Feyenoord. De rechtervleugelverdediger probeert zich momenteel nog met Jong Oranje te plaatsen voor het EK. Over de verloren finale van de Conference League spreekt de Rotterdammer liever niet meer.

"Het was wel echt zuur, ik blijf het zeggen. Het doet veel pijn. Ik wil die wedstrijd gewoon vergeten. We hebben het er in de groep ook niet meer over gehad. Misschien doen we dat ooit, maar voor nu is het nog te vroeg", vertelde Geertruida in gesprek met de NOS. Toch is hij trots op de prestatie van Feyenoord. "Het was een gekkenhuis dit jaar. Gruwelijk wat we hebben gedaan. Of het mijn mooiste voetbaljaar was? Zwaar man, zwaar. We waren één met de supporters."

Door zijn stormachtige ontwikkeling wordt ook Geertruida gelinkt aan een vertrek uit De Kuip. "Ik wil op een dag in de Premier League spelen. Toen ik jong was, zag ik Arjen Robben bij Chelsea spelen in een gruwelijk team. Toen dacht ik: dat wil ik ook! Ik heb alleen nog niet de kans gehad om naar zo'n droomclub te gaan. Ze hebben nog nooit gebeld. Mijn zaakwaarnemer weet ook dat ik fan ben van de Premier League. Maar Feyenoord is ook nog steeds mijn droomclub."

De 21-jarige Geertruida ligt nog tot medio 2024 vast in Rotterdam-Zuid en heeft zeker geen haast om Feyenoord te verlaten. Stiekem droomt hij van het WK met Oranje en van het kampioenschap. Dat laatste hoopt hij met Feyenoord te kunnen behalen. "In 2017 stond ik op de Coolsingel, tussen de feestende fans. Ook gruwelijk om mee te maken. Maar ik zou graag als speler, als Rotterdamse jongen, nog kampioen worden met Feyenoord."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Stijn040
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gruwelijk...!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen