Jong Oranje rouleert ondanks teksten Van Gaal: elf andere namen

7 juni 2022 – Bondscoach Erwin van de Looi heeft de opstelling van zijn Jong Oranje voor het duel met Gibraltar flink omgegooid. Geen van de elf namen die vrijdag met 0-3 wonnen van Moldavië staan vanavond opnieuw in de basis. Dat is opmerkelijk, aangezien Louis van Gaal eerder nog uitlegde waarom Jong Oranje over de best mogelijke spelers moest beschikken.

Jong Oranje rouleert ondanks teksten Van Gaal: elf andere namen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik ben de bondscoach van het Nederlandse voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert voor het EK. Dan moet ik die spelers toch juist in Jong Oranje laten spelen?" Dat waren de woorden van Van Gaal toen hij een week geleden uitlegde waarom hij spelers als Lutsharel Geertruida en Brian Brobbey niet voor het grote Oranje had opgeroepen. Hij vond dat Jong Oranje, ook met 'kleine' tegenstanders als Moldavië, Gibraltar en Wales, over de best mogelijke spelers moest beschikken om zich van deelname aan het EK te verzekeren.

Van de Looi verwacht zijn sterkste elf dus echter niet nodig te hebben tegen Gibraltar. Doelman Scherpen raakte hij sowieso alsnog kwijt aan Van Gaal. Hij wordt tegen Gibraltar vervangen door ADO-keeper Hugo Wentges. Maar ook de overige tien namen zijn dus vervangen. Spelers als Geertruida, Brobbey, Mitchel Bakker en Sven Botman zien vanaf de bank hoe bijvoorbeeld Denso Kasius en Sven Mijnans hun basisdebuut in Jong Oranje maken. Verder krijgt Myron Boadu zijn plek in de basis terug en draagt Wouter Burger de aanvoerdersband.

Lees ook: Van Gaal verklaart: "V/d Looi zei: 'dan moet je Scherpen nemen'"

EK-kwalificatie
Bij een overwinning op het nog punt- en zelfs doelpuntloze Gibraltar, klimt Jong Oranje vanavond over Zwitserland heen naar plek één. Dat zou een mooie uitgangspositie zijn richting de laatste speelronde, waarin Nederland op bezoek gaat bij Wales en de Zwitsers naar Moldavië afreizen. Alleen de nummers één en de best geplaatste nummer twee ontvangen een rechtstreeks ticket voor het EK van 2023. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd