Twente winkelt bij PSV en haalt Noors jeugdinternational op

8 juni 2022, 11:38

FC Twente heeft zich versterkt met Mathias Kjølø. De Noorse jeugdinternational heeft een contract voor drie seizoenen ondertekend in Enschede, met een optie om nog twee jaar langer met elkaar door te gaan. De twintigjarige middenvelder is na Michal Sadílek (PSV), Sem Steijn (ADO Den Haag) en Przemyslaw Tyton (Ajax) de vierde zomeraanwinst.

Kjølø speelde sinds 2018 voor PSV, waar hij afgelopen seizoen 37 wedstrijden speelde in de Keuken Kampioen Divisie. Daar was hij goed voor één treffer en zes assists. De middenvelder, die in het verleden voor Kjelsås IL en Vålerenga IF speelde, had nog een contract tot de zomer van 2023 in Eindhoven. Het is niet bekend hoeveel Twente heeft betaald voor de middenvelder.

"Na vijf jaar bij PSV te hebben gespeeld kijk ik uit naar deze nieuwe stap", verklaart de kersverse aanwinst op de clubwebsite van zijn nieuwe werkgever. "Ik denk dat ik hier bij FC Twente door kan groeien. De club spreekt mij aan, net als het team. Dat is een eenheid en werkt voor elkaar. Dat is belangrijk en past bij mij."

Technisch directeur Jan Streuer is in zijn nopjes met de komst van de Noor. "Mathias is een all-round middenvelder met een sterke drive en een goede mentaliteit. Mathias speelt al een aantal jaar in Nederland en spreekt de taal goed. Net als Sem Steijn komt Mathias uit de Eerste Divisie en kan hij bij ons een volgende stap maken. Een talentvolle jongen voor de toekomst, hij krijgt de kans zich bij FC Twente te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen