Jong Oranje op volle sterkte in laatste kwalificatieduel voor EK

11 juni 2022 – Erwin van de Looi heeft besloten om zaterdagavond met een sterk team aan te treden tegen Wales. Jong Oranje is al geplaatst voor het EK, maar de oefenmeester laat duidelijk merken dat hij ongeslagen wil blijven in de kwalificatiereeks. De beloften lijken in een 443-opstelling aan te treden.

Jong Oranje op volle sterkte in laatste kwalificatieduel voor EK

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Onder de lat is er een plekje voor debutant Jay Gorter. Omdat Kjell Scherpen zich noodgedwongen bij het grote Oranje moest melden, krijgt de doelman van Ajax een kans. Hij moest zich eerder nog afmelden omdat hij ziek was, maar is tijdig hersteld om aan te treden op bezoek bij Wales. De goalie wordt in de achterhoede bijgestaan door Mitchel Bakker, Sven Botman, Lutsharel Geertruida en Devyne Rensch.

Op het middenveld spelen Wouter Burger (FC Basel), Quinten Timber (FC Utrecht) en Kenneth Taylor (Ajax). Zij houden onder meer Sven Mijnans en Daniël van Kaam in eerste instantie op de bank. De voorhoede bestaat uit flankspelers Jurgen Ekkelenkamp en Joshua Zirkzee. De diepe spits is Brian Brobbey, die de laatste weken steeds meer gelinkt wordt aan het grote Oranje. Eerst moet hij zich laten zien in Wales.

Opstelling Jong Oranje: Gorter; Rensch, Geertruida, Botman, Bakker; Timber, Burger, Taylor; Ekkelenkamp, Brobbey, Zirkzee.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd