De Bruyne tegen zijn zin in op vakantie gestuurd door Martinez

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

12 juni 2022 – Kevin De Bruyne (30) is op vakantie gestuurd door bondscoach Roberto Martinez. De Belgische oefenmeester heeft aangegeven geen beroep op de spelmaker te doen in de laatste interland van deze periode tegen Polen. Ook Yannick Carrasco en Thomas Meunier reizen niet mee naar Warschau.

De Bruyne tegen zijn zin in op vakantie gestuurd door Martinez

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat maakte de bondscoach bekend na de remise tegen Wales. "De Bruyne heeft genoeg gegeven, Carrasco ook. Meunier speelde twee wedstrijden nadat hij drie maanden niet had gespeeld. We mogen niemand forceren", was de uitleg van de keuzeheer tegenover Sporza om het drietal niet mee te nemen naar Polen. 

Hoewel De Bruyne een heel lang seizoen heeft gehad, had hij zelf liever wel gewoon gespeeld in het vierde en laatste Nations League-duel van deze editie. "Ik heb drie wedstrijden bijna 90 minuten gespeeld. Fysiek ben ik oké en ik had de laatste wedstrijd tegen Polen wel nog willen spelen, maar het is de beslissing van de trainer. Iedereen werd gewisseld, behalve Axel Witsel en ik, dus ik begrijp het wel", reageerde hij. 

Lees ook: Belgen blij met reactie na zeperd: "Zat er tegen Nederland niet in"

Boze Martinez
Verder was bondscoach Martinez boos op de arbitrage bij het duel met Wales. Volgens hem had de late gelijkmaker afgekeurd moeten worden wegens buitenspel en zijn de lijnen verkeerd getrokken door de VAR. "De lijnrechter beoordeelde de fase juist door te vlaggen, maar de VAR draaide die beslissing onterecht om. De lijnen lijken niet parallel getrokken, de assistent was volledig juist. Er zijn ons hier twee punten ontnomen." 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd