Van Gaal gunt 'typische' Janssen kans: "Concurrent is Brobbey"

14 juni 2022 – Louis van Gaal heeft uitgelegd waarom hij Vincent Janssen bij de selectie van Oranje een kans geeft. De bondscoach wil graag verschillende types in de aanval hebben en ziet bij Janssen typische kwaliteiten. Ook ging de ervaren oefenmeester nog kort in op zijn kritiek op De Kuip.

Van Gaal gunt 'typische' Janssen kans: "Concurrent is Brobbey"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik was verrast door de espressomachine in onze kleedkamer. Er zat een heel lief kaartje bij. Dat doen ze niet voor niets. Misschien zijn de mensen het hier wel met me eens. Maar het veld en de fans zijn weer geweldig. Dat is uiteindelijk het belangrijkste", aldus een lachende Van Gaal in gesprek met de NOS. De bondscoach noemde het stadion in Rotterdam na de wedstrijd tegen Polen nog 'oude troep'.

Tegen Wales mag Janssen zijn kans pakken. "Ik ben daar heel nieuwsgierig naar, hij is het type spits dat we ook nodig hebben. Hij heeft nu een kans. De media heeft hem niet gevolgd, maar dat hebben wij wel. Hij heeft de typische kwaliteiten om in de spits te spelen. Zijn concurrent is bijvoorbeeld Brian Brobbey, maar die heb ik bij Jong Oranje gelaten om zich te kwalificeren voor het EK. Het is heel simpel, dit is profvoetbal. Janssen moet zich laten zien."

Opvallend is dat Frenkie de Jong als enige speler opnieuw begint bij Oranje. "Ik heb gevraagd of hij wilde spelen en dat wilde hij. Hij moet wel aangeven wanneer hij zich vermoeid voelt. Veel spelers lopen nu op hun laatste benen. In dit elftal brengt Frenkie de kracht om onder druk uit te spelen. Hij is de baas op het middenveld, de coach van de andere twee middenvelders", aldus Van Gaal over de middenvelder van FC Barcelona.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd