Van der Vaart kan ondanks degradatie bij Esbjerg fB blijven

16 juni 2022, 15:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Rafael van der Vaart blijft vermoedelijk komend seizoen actief Esbjerg fB. De voormalig middenvelder was de afgelopen maanden interim-coach bij de Deense club, maar degradeerde vanaf het tweede niveau en heeft niet de juiste papieren om eindverantwoordelijke te blijven. Toch mag hij vermoedelijk aanblijven.

Dat schrijft Voetbal International. Van der Vaart gaat dan ook niet aan de slag als hoofdcoach, maar keert terug in zijn oude rol als assistent. Lars Vind, eerder actief als hoofd jeugdopleidingen van de club, is volgens het Deense medium Ekstrabladet de nieuwe eerste man, maar hij hecht zeker waarde aan de aanwezigheid van Van der Vaart.

VI schrijft namelijk dat Esbjerg fB, dat de laatste jaren talloze trainers versleet onder wie Peter Hyballa, dat de club tevreden is over de rol van Van der Vaart – de degradatie afgelopen seizoen ten spijt. Van der Vaart was van meerdere trainers de rechterhand, maar heeft in die hoedanigheid een goede indruk gemaakt. 

Lees ook: Van der Vaart: "Ik zou het prima kunnen

De kans is overigens groot dat de vriendin van Van der Vaart, Estavana Polman, komend seizoen ook nog te bewonderen is bij de Deense club in de handbaltak. Hoewel ze daar graag van haar af zouden willen, is de Nederlandse vastbesloten om zich nog eenmaal te laten zien. Ook dat zal voor Van der Vaart helpen in zijn keuze om te blijven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen