Deze drie spelers wil Ajax halen met de Haller-miljoenen

20 juni 2022 – Sébastien Haller lijkt binnen afzienbare tijd de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund te maken. Een openingsbod van 33 miljoen euro plus bonussen werd van tafel geveegd door de Amsterdammers, maar de verwachting is dat de clubs elkaar de komende dagen alsnog zullen vinden. Het geld dat Haller in het laatje brengt, wil Ajax volgens De Telegraaf deze zomer gebruiken om drie spelers aan te trekken.

Deze drie spelers wil Ajax halen met de Haller-miljoenen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Zondag werd bekend dat Dortmund serieus werk maakt van de komst van Haller. Hoewel Ajax bereid lijkt te zijn mee te werken aan een vertrek van de 27-jarige spits, laten ze hem niet zomaar gaan. Er hangt een prijskaartje van veertig miljoen euro om de nek van Haller, die vermoedelijk voor een net wat lager bedrag is op te pikken in de Johan Cruijff ArenA. De verwachting is dat het transferbedrag zal uitkomen op 37 miljoen euro.

De startpremie in de Champions League (ongeveer veertig miljoen euro), de verkoop van Ryan Gravenberch aan Bayern München (24,5 miljoen euro) en het vertrek van Haller zorgt ervoor dat Ajax wat uit te geven heeft op de transfermarkt. Er kan de komende weken vuurwerk worden verwacht van de Amsterdamse club, want technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar willen 6 juli de selectie compleet in. Dan gaat de laatste fase van de voorbereiding in.

Ajax gaat werk maken van de komst van Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Owen Wijndal (AZ), drie spelers die al langere tijd op het Amsterdamse verlanglijstje staan. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink hebben toestemming gegeven het bod op Bergwijn te verhogen. De speler en club zijn op hoofdlijnen al akkoord over een contract voor vijf seizoenen.

Ook met Brobbey is Ajax zo goed als akkoord. De spits wil absoluut niet terugkeren naar Leipzig. De leiding van de Duitse club vraagt achttien miljoen euro voor hem. Dat vindt Ajax te veel voor een zelfopgeleide speler die de club een jaar geleden transfervrij verliet. Wijndal moet tien miljoen euro kosten. Everton, Napoli en Sevilla zijn ook geïnteresseerd, maar de linkervleugelverdediger wil het liefst naar Ajax.

Reacties

Ajax

gerelateerd