Deze drie spelers wil Ajax halen met de Haller-miljoenen

20 juni 2022, 08:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sébastien Haller lijkt binnen afzienbare tijd de overstap van Ajax naar Borussia Dortmund te maken. Een openingsbod van 33 miljoen euro plus bonussen werd van tafel geveegd door de Amsterdammers, maar de verwachting is dat de clubs elkaar de komende dagen alsnog zullen vinden. Het geld dat Haller in het laatje brengt, wil Ajax volgens De Telegraaf deze zomer gebruiken om drie spelers aan te trekken.

Zondag werd bekend dat Dortmund serieus werk maakt van de komst van Haller. Hoewel Ajax bereid lijkt te zijn mee te werken aan een vertrek van de 27-jarige spits, laten ze hem niet zomaar gaan. Er hangt een prijskaartje van veertig miljoen euro om de nek van Haller, die vermoedelijk voor een net wat lager bedrag is op te pikken in de Johan Cruijff ArenA. De verwachting is dat het transferbedrag zal uitkomen op 37 miljoen euro.

De startpremie in de Champions League (ongeveer veertig miljoen euro), de verkoop van Ryan Gravenberch aan Bayern München (24,5 miljoen euro) en het vertrek van Haller zorgt ervoor dat Ajax wat uit te geven heeft op de transfermarkt. Er kan de komende weken vuurwerk worden verwacht van de Amsterdamse club, want technisch manager Gerry Hamstra en zijn rechterhand Klaas-Jan Huntelaar willen 6 juli de selectie compleet in. Dan gaat de laatste fase van de voorbereiding in.

Ajax gaat werk maken van de komst van Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Brian Brobbey (RB Leipzig) en Owen Wijndal (AZ), drie spelers die al langere tijd op het Amsterdamse verlanglijstje staan. Algemeen directeur Edwin van der Sar en financieel directeur Susan Lenderink hebben toestemming gegeven het bod op Bergwijn te verhogen. De speler en club zijn op hoofdlijnen al akkoord over een contract voor vijf seizoenen.

Ook met Brobbey is Ajax zo goed als akkoord. De spits wil absoluut niet terugkeren naar Leipzig. De leiding van de Duitse club vraagt achttien miljoen euro voor hem. Dat vindt Ajax te veel voor een zelfopgeleide speler die de club een jaar geleden transfervrij verliet. Wijndal moet tien miljoen euro kosten. Everton, Napoli en Sevilla zijn ook geïnteresseerd, maar de linkervleugelverdediger wil het liefst naar Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Chiel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg niet dat Brobby een slechte spits is maar waarom zou je hem in godsnaam terug halen? Hij wilde zijn contract toch niet verlengen, waarschijnlijk omdat Raiola meer van Ajax wilde zien. Het gras bij Leipzig was groener, laat hem dan daar maar op de bank verpieteren. Dan geef je ook een duidelijk signaal af aan de jeugd wat er nu op De Toekomst rondloopt

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

3 mooie aankopen, Brobbey afromen op 12/13 mil.

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leg jij 5 miljoen bij?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax heeft genoeg geld om de hele eredivisie op te kopen.

peterdejong1983
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

18 miljoen voor Brobbey die net 1 jaar onder contract staat vinden ze teveel? 😂😂😂😂. Ik zou zeggen : dank u raiola, die heeft hem daar meggehaald. Word eens wakker, je moet een contract gewoon afkopen. Alsof ze zelf niet hetzelfde zouden doen. Welkom in de grote jongens wereld.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen