Nieuwe eigenaar Lyon legt Bosz torenhoge doelstelling op

21 juni 2022, 11:41   Bijgewerkt: 21 juni 2022, 11:47

Peter Bosz (58) krijgt bij Olympique Lyon te maken met een nieuwe eigenaar. John Textor krijgt een groot deel van de aandelen in handen van de Franse club. De Amerikaanse zakenman wil van de zevenvoudig langskampioen van Frankrijk een serieuze concurrent van Paris Saint-Germain maken.

Textor weet wat overnames betreft in elk geval met welk bijltje te hakken, want hij heeft ook aandelen bij het Engelse Crystal Palace, Botafogo, en het Belgische RWD Molenbeek. Hij wil de krachten van de drie voetbalclubs bundelen en in Frankrijk bouwen aan iets groots. "We moeten met Lyon weer terugkeren in de Europese competities", is de duidelijke doelstelling voor de Nederlandse coach. Op lange termijn wil hij PSG van de troon stoten, zo liet hij in zijn woorden doorschemeren. 

Voor zijn meerderheidsaandeel (zo'n 66%) in de Franse club wordt naar verluidt zo'n negentig miljoen euro betaald. Het is voor het eerst sinds 35 jaar dat Lyon weer een andere eigenaar krijgt, al zal Jean-Michel Aulas vermoedelijk wel voorzitter blijven en dat lijkt goed nieuws voor Bosz. Hij is namelijk groot voorstander van de voormalig oefenmeester van Ajax en Vitesse.

Lees ook: 'Goed nieuws voor Bosz; aanvoerder besluit in Lyon te blijven'

Om zijn doelen te bereiken kreeg Bosz in deze tranasferwindow al de beschikking over Alexandre Lacazette, die eerder heel succesvol was bij de Franse grootmacht. Ook zou de club belangstelling hebben in Antwerp FC's Manuel Benson (in wie PEC Zwolle ook ooit interesse had), terwijl de transfervrij vertrokken Jason Denayer volgens Turkse media op weg is naar Besiktas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen