The Athletic: Ajax en Spurs akkoord over transfersom Bergwijn

22 juni 2022, 21:24

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat Steven Bergwijn de overstap naar Ajax maakt. Volgens The Athletic-journalist Charlie Eccleshare heeft de Amsterdamse club in hoofdlijnen een akkoord bereikt met Tottenham Hotspur over de transfer van de 24-jarige aanvaller. Ajax gaat 25 miljoen euro neertellen voor Bergwijn. Als de laatste plooien zijn gladgestreken, kan de deal worden afgerond.

Vermoedelijk zal dat pas op of na 1 juli gebeuren. Tottenham Hotspur hoopt voor de verkoop van Bergwijn een nieuwe aanvaller aan te trekken. Meerdere namen zijn de voorbije tijd in verband gebracht met een overgang naar Noord-Londen. Zo zou de alom begeerde Raphinha van Leeds United op het wensenlijstje staan, maar de Braziliaan staat ook in de belangstelling van Arsenal en FC Barcelona. Gabriel Jesus van Manchester City is een andere speler die gelinkt wordt aan Spurs.

Eerder op de dag vertelde Ajax-watcher Mike Verweij in een video-item van De Telegraaf dat de kans 'levensgroot' is dat Bergwijn komend seizoen in de Johan Cruijff ArenA is te bewonderen. Betaalt Ajax daadwerkelijk 25 miljoen euro voor Bergwijn, dan mag de aanvaller zich de duurste aankoop in de historie van de Amsterdamse club noemen. Dat is op dit moment nog Sébastien Haller, die een jaar geleden voor 22,5 miljoen euro overkwam van West Ham United. De spits staat op het punt om voor maximaal 35 miljoen euro te worden doorverkocht aan Borussia Dortmund.

Naast Bergwijn heeft Ajax nog twee andere belangrijke targets: Brian Brobbey (RB Leipzig) en Owen Wijndal (AZ). Leipzig verlangt naar verluidt achttien miljoen euro voor Brobbey, die een jaar geleden nog transfervrij naar de Duitse club overstapte. Wijndal zou een gelimiteerde transfersom van tien miljoen euro in zijn contract bij AZ hebben staan.

Reacties

RKFeyenoord
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe zeker is dit? Het is een Tottenham watcher. Verweij is een Ajax watcher en zit er altijd naast. Staat die van Tottenham erg hoog aangeschreven dan?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen