Lat hoog voor Van Bommel: "Hij moet kampioen worden, zo simpel is het"

24 juni 2022 – Jan Boskamp denkt dat Mark van Bommel een uitstekende trainer zal zijn voor Antwerp FC. Dat vertelde de analist donderdag in Het Nieuwsblad. Hij had echter ook een waarschuwing voor de voormalig PSV-trainer, want de verwachtingen in Antwerpen zullen hoog liggen. 

Lat hoog voor Van Bommel: "Hij moet kampioen worden, zo simpel is het"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Mark is bezeten door voetbal", begon Boskamp zijn uitleg waarom Van Bommel zal slagen in Antwerpen. "Ik zie hem als een aanwinst voor het Belgisch voetbal. En niet onbelangrijk bij een club als Antwerp: hij staat sterk in zijn schoenen. Als de vedetten niet renderen, spelen ze niet. Onder Priske (voorganger van Van Bommel, red.) mocht Nainggolan een week lang niet geslapen hebben en dan speelde hij nog. Die gozer mocht doen wat hij wilde. Bij Van Bommel zal dat niet zo zijn. Ook de voorzitter zal hij zonder pardon uit de kleedkamer zetten, mocht dat nodig zijn."

Waar Antwerp vorig seizoen op plek vier eindigde in de Pro League, liggen de verwachtingen nu aanzienlijk hoger. "Hij moet kampioen worden. Zo simpel is het", stelde Boskamp. Hij wees onder meer op de voorwaarden bij de komst van Vincent Janssen. "Een voorzitter die zijn nieuwe spits een salaris van 2,5 miljoen netto betaalt, is met niets minder tevreden dan de titel. Zeker als ze nu ook nog eens Toby Alderweireld en Driesie Mertens gaan halen. Dan moet het dit seizoen al meteen gebeuren, want die gasten worden er ook niet jonger op."

Spiegelen aan Ajax
Van Bommel kan rekenen op de steun van Marc Overmars, die er door zijn prestaties bij Ajax ook in Antwerpen goed op staat. "Maar als ze twee of drie keer op rij verliezen, dan gaat de voorzitter toch weer beginnen met zeiken. Dat geef ik je op een blaadje. Antwerp mag zich nu wel willen spiegelen aan Ajax, maar daar kon Overmars verder bouwen aan iets wat er bij wijze van spreken al vijfhonderd jaar stond. Op vlak van eigen jeugd heeft Antwerp niets. Dat moet helemaal van de grond worden opgebouwd. Daar ben je op een jaartje niet mee klaar."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd