Einde aan transfersoap op komst: Botman laat Ajax-kassa rinkelen

24 juni 2022 – De transfersoap rondom Sven Botman is maandag verleden tijd. De verdediger gaat dan een contract tekenen bij Newcastle United, als hij de medische keuring doorstaat. De Nederlander werd al maanden gelinkt aan de Engelse club, maar ook AC Milan deed een serieuze gooi naar zijn handtekening.

Einde aan transfersoap op komst: Botman laat Ajax-kassa rinkelen

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De mandekker zou persoonlijk al akkoord zijn met de Italiaanse club, maar de landskampioen van de Serie A kwam er niet uit met Lille OSC. De Fransen wilden pas praten als er minstens dertig miljoen euro geboden werd. Milan wilde dat bedrag niet op tafel leggen, omdat er achter de schermen werd gewerkt aan een overname. De eigenaren wilden niet tientallen miljoen euro's op tafel leggen voor hun opvolgers, waar Newcastle uiteindelijk van profiteerde.

De Engelsen werden afgelopen seizoen al overgenomen door een Saoedi-Arabisch consortium, waardoor geld geen enkel issue is. Newcastle United betaalt volgens De Telegraaf maar liefst 38 miljoen euro voor Botman. Dat bedrag kan door bonussen nog oplopen met twee miljoen euro. De verdediger, die wordt gezien als nieuwe leider van de achterhoede, tekent een contract voor vijf seizoenen. Maandag reist hij naar zijn nieuwe werkgever voor de keuring.

Ajax profiteert van de transfer. De Amsterdammers verkochten hem twee seizoenen geleden voor circa negen miljoen euro aan het Franse Lille, waarbij ook een doorverkooppercentage van tien procent werd bedongen. Daardoor krijgt de Nederlandse club circa drie miljoen euro op de rekening gestort.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Ajax

gerelateerd