Aboukhlal en fluitende AZ-fans van elkaar verlost: aanvaller vertrekt

24 juni 2022 – Zakaria Aboukhlal heeft afscheid genomen van AZ. De aanvaller maakt de overstap naar het gepromoveerde Toulouse, dat afgelopen seizoen kampioen werd op het tweede niveau van Frankrijk. De Alkmaarders ontvangen circa twee miljoen euro voor de aanvaller, die in het AFAS Stadion op gespannen voet leefde met de supporters.

Aboukhlal en fluitende AZ-fans van elkaar verlost: aanvaller vertrekt

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tijdens de play-offs om een Europees ticket werd de aanvaller uitgefloten door het eigen publiek. "Ik vind het een beetje lachwekkend. Ik denk dat ik vaak belangrijk ben geweest voor de club, voor het team en natuurlijk voor de fans. De manier waarop zij handelen, vind ik kinderachtig en lachwekkend", vertelde de aanvaller destijds na het duel met sc Heerenveen, waarin hij de winnende treffer maakte in de slotfase van het duel. Nu zijn de supporters en de voetballer dus van elkaar verlost.

Lees ook: AZ heeft Odgaard binnen: duurste aankoop in vijftien jaar

Technisch directeur Max Huiberts is positief over de vertrekkende aanvaller, die in het verleden in de jeugdopleiding van PSV speelde. "Met meerdere belangrijke doelpunten heeft Zakaria absoluut zijn kwaliteiten getoond en heeft hij zijn waarde voor het elftal laten zien. Bovendien is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot Marokkaans international. We bedanken Zakaria voor zijn inzet voor onze club en wensen hem veel succes in Frankrijk en met zijn interlandcarrière."

Aboukhlal heeft in Frankrijk een contract getekend voor vier seizoenen. De overstap maakt hem trots, vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. "Dit is een historische club in Frankrijk. Het is een nieuw hoofdstuk van mijn carrière. Ik wil deze stap graag zetten en wil hier nog beter worden. Ik wil de fans en de club blij maken."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd