Romero keert terug in Argentinië, maar is nog niet klaar bij PSV

25 juni 2022, 15:44   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Maximiliano Romero keert komend seizoen terug in Argentinië. PSV heeft na lange onderhandelingen een akkoord bereikt met Racing Club, waar hij op huurbasis naartoe zal gaan. Daarmee is de 23-jarige spits echter nog niet klaar in Eindhoven: zijn volgend jaar aflopende contract werd voorafgaand aan de verhuurd verlengd tot medio 2024.

PSV was al enige tijd op zoek naar een oplossing voor Romero. De in 2018 voor tien miljoen euro aangetrokken jeugdinternational heeft de verwachtingen tot dusver niet waar kunnen maken. Dat heeft onder meer te maken met verschillende (zware) blessures die hij door de jaren heen heeft gehad. 

In totaal speelde Romero tot dusver slechts zeventien officiële wedstrijden voor PSV 1, waarin hij één keer scoorde en twee assists leverde. In 2020 keerde hij ook al op huurbasis terug naar Argentinië. Toen speelde hij een seizoen lang voor Vélez Sarsfield, de club waar PSV hem in 2018 vandaan haalde.

Spitspositie

Met het vertrek van Romero zijn Carlos Vinícius en Yorbe Vertessen de enige overgebleven spitsen in de selectie van PSV. De club wil dan ook nog voor het trainingskamp begin juli een nieuwe eerste spits aantrekken. Luuk de Jong geldt als toptarget, terwijl ook Wilfried Gnonto (FC Zürich) en Roko Simic (RB Salzburg) op de lijst staan. 

Lees ook: 'PSV maakt haast met binnenhalen spits; Ajax stelt transfer Haller uit'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen