AD: Feyenoord persoonlijk rond met zeer gewilde spits Gnonto

26 juni 2022, 18:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord lijkt zich te gaan versterken met de achttienjarige Wilfried Gnonto. De afgelopen periode werd door veel clubs - onder wie ook Ajax en PSV - getrokken aan de Italiaanse spits van FC Zürich, maar de Rotterdammers liggen op koers om de strijd te winnen. De club bereikte een persoonlijk akkoord met de speler en stevent ook af op een overeenkomst met zijn club. 

Dat meldde het Algemeen Dagblad zondagavond. Volgens de krant verlangde FC Zürich zo'n vier miljoen euro voor de gewilde spits, wat zal betekenen dat Feyenoord een dergelijk bedrag voor hem neerlegt. De Rotterdammers werden tot dusver op de transfermarkt beperkt door een zeer krappe portemonnee, maar krijgen met het aanstaande vertrek van Tyrell Malacia naar Olympique Lyonnais weer meer mogelijkheden.

Lees ook: Feyenoord bereikt akkoord: Malacia op weg naar de uitgang

Met Gnonto haalt Feyenoord een groot talent binnen. Ondanks zijn nog jonge leeftijd is hij al twee seizoenen basisspeler van FC Zürich en zelfs al viervoudig Italiaans international. De afgelopen weken hengelden vele clubs naar zijn diensten; onder meer Ajax, PSV, Napoli, Bologna, Sassuolo, Torino, Sampdoria, SC Freiburg en Hoffenheim werden genoemd. Financieel legt Feyenoord het af tegen de concurrentie, maar de spits hecht ook veel waarde aan het sportieve plaatje. Zo verkoos hij de stap naar Zürich eerder al boven een topcontract bij Internazionale.

Als Gnonto inderdaad komt, heeft Feyenoord de spitspositie weer ingevuld. Het vertrek van Cyriel Dessers en Bryan Linssen werd al voor een deel opgevangen met de transfervrije komst van Danilo, waarna de club echter naast Bas Dost greep. Verder versterkte de club zich al met Excelsior-sterkhouder Mats Wieffer en lijkt ook AZ-talent Mohamed Taabouni op weg naar De Kuip. 

Lees ook: 'Derde versterking Feyenoord: Taabouni verkiest Slot boven AZ'

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

jurgen😎
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

zou mooi zijn klinkt goed hij moet hier kunnen slagen!

Hops
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een hele goede keuze..Een goede speler die goed bij feyenoord past..

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heel erg knap van Feyenoord. Net zijn debuut gemaakt voor Italië en een jongen met enorm veel potentie.

Folcwijn
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een combinatie van de ervaring en het netwerk van Arnesen, het feit dat ze conference league finale haalden en de grote naam die Feyenoord internationaal nog altijd heeft. Niettemin erg knap inderdaad en benieuwd of dit echt zo'n goede speler is als iedereen hoopt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen