Ajax heeft met Wijndal eerste grote zomeraankoop binnen

30 juni 2022, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat Owen Wijndal (22) overnemen van AZ. De linksachter komt voor tien miljoen euro naar Amsterdam en is daarmee de eerste grote zomeraankoop van de Amsterdammers. Er ligt een vijfjarig contract klaar voor de verdediger, die nog wel de medische keuring moet ondergaan. Daarmee ligt een vertrek van Nicolas Tagliafico voor de hand. 

Dat meldt De Telegraaf donderdagavond en niet veel later kwam ook Voetbal International met het nieuws. 'De nieuwe trainer Alfred Schreuder voerde telefonisch al meerdere gesprekken met de verdediger en ontmoette hem vorig weekeinde', staat onder meer te lezen. Napoli en Sevilla hadden ook interesse in de aanvoerder van de Alkmaarders, maar zij worden met het voorstel van de Amsterdammers afgetroeft. 'De verwachting is dat Wijndal zich op korte termijn bij de selectie van Schreuder voegt', aldus het dagblad.

Wijndal-transfer

Ajax heeft weliswaar lang gewacht met het binnenhalen van Wijndal, maar dat had mede te maken omdat het Tagliafico nogmaals heeft geprobeerd op andere gedachten te brengen en te houden in de Johan Cruijff Arena. De Argentijn lijkt echter dan toch definitief op weg naar de uitgang, al is er een concrete club voor hem nog niet genoemd.

Lees ook'Ajax positief over komst Owen Wijndal: andere clubs haken af'

Ook zou Wijndal naast de transfersom van liefst tien miljoen euro nog een behoorlijk salaris hebben gevraagd aan de Amsterdammers. Dat Wijndals zaakwaarnemer José Fortes Rodriguez met de Amsterdammers heeft meegedacht door af te zien van zijn commissie, heeft volgens de ochtendkrant ook meegespeeld in het rondkomen van de deal. VI is iets terughoudender en meldt dat de speler en Ajax in de komende tijd nog wel tot een persoonlijk akkoord moeten komen. Dat lijkt gezien de eerder gedeelde ambities van Wijndal echter geen groot probleem. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Leuk voor Wijndal. Jammer voor Nico. Had liever Nico gehad, maar die gaat hopelijk een mooie andere club vinden.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen