Ajax laat verdediger trainingskamp verlaten voor transfer naar Roda

30 juni 2022, 22:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax laat verdediger Terrence Douglas (20) op korte termijn vertrekken. De linksachter werd het afgelopen seizoen al verhuurd aan FC Den Bosch, maar gaat volgens het Algemeen Dagblad de overstap naar Roda JC maken. De achterhoedespeler heeft het trainingskamp van de Amsterdammers verlaten om de deal af te ronden.

Hoewel trainer Alfred Schreuder de verdediger meenam naar het trainingskamp in De Lutte en hem tegen SV Meppen een helft liet spelen, ziet Ajax blijkbaar geen toekomst in Douglas. Met de naderende komst van Owijn Wijndal is de backpositie met Daley Blind en Nicolas Tagliafico ook meer dan gevuld. Al is de verwachting wel dat Ajax van die laatste nog afscheid neemt tijdens deze window.

De verdediger, wiens contract in Amsterdam in 2023 afloopt, maakte zijn debuut in de hoofdmacht van de Amsterdammers nog niet en speelde voor het beloftenteam 44 officiële duels, waarin hij twee goals en drie assist liet noteren. Tijdens zijn verhuurperiode aan FC Den Bosch kwam hij in een half jaar tot 12 wedstrijden. Vermoedelijk gaat hij vrijdag (morgen) zijn handtekening zetten in Kerkrade. 

Lees ook: Ajax zet streep door vertrek Schuurs: topclubs geïnteresseerd

Uitgaande transfers Ajax

Douglas is zeker niet de eerste speler die Amsterdam transfervrij verlaat. Niet alleen de grote namen uit de A-selectie vertrokken deze zomer, maar ook talenten als Enric Llansana, Max de Waal (op huurbasis), Nordin Musampa, Liam van Gelderen en Calvin Raatsie trokken voor Douglas de deur achter zich dicht in de Johan Cruijff Arena.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen