Slot 'niet verrast' na 0-7 oefennederlaag van Feyenoord

5 juli 2022 – Feyenoord-trainer Arne Slot was niet compleet verbaasd na de 0-7 oefennederlaag tegen FC Kopenhagen. De oefenmeester weet dat een gedeelte van zijn selectie simpelweg nog niet goed genoeg is voor het eerste elftal. "Het is niet voor niks dat we vorig seizoen met dertien, veertien spelers zijn doorgekomen."

Slot 'niet verrast' na 0-7 oefennederlaag van Feyenoord

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat vertelt hij tegenover Voetbal International. "Waarom geef je andere jongens niet een kans, hoorde je dan weleens. Nou, dat is omdat die jongens nog een stap te maken hebben. Ik ben dus niet verrast", reageerde Slot op de heel forse oefennederlaag. "Ik heb kunnen zien wat ik vorig seizoen al heb kunnen zien. Ik zei aan het begin van de week te hopen dat misschien een of twee jonge spelers zouden kunnen verrassen. Die heb ik niet gezien. Maar ik vind wel dat ze ook niet onder de verachting hebben gepresteerd. We kregen wat we verwachtten."

Slot kiest er bewust voor om niet tegen amateurs te spelen, iets dat hij in de voorbereiding in principe nooit doet. "Als ik vooraf wist dat dit de selectie was voor deze oefenwedstrijd, hadden we misschien toch beter tegen amateurs kunnen beginnen. Ik had verwacht en gehoopt dat het er qua samenstelling iets anders had uitgezien", erkent Slot tegenover het weekblad. "FC Kopenhagen is heel fit en wij hoeven er maar 45 minuten tegen te spelen, want we hadden twee teams. Dat is fysiek goed, terwijl je ook nog eens fantastisch met je eigen tekortkomingen wordt geconfronteerd."

Lees ookKopenhagen haalt in statement uit naar Feyenoord na 0-7 zege

Desondanks maakt Slot zich nog geen zorgen, omdat de internationals van Feyenoord nog niet zijn aangesloten. "Natuurlijk is die 0-7 geen afspiegeling van wat Feyenoord is. Met alle spelers die terugkomen kunnen we een heel ander niveau laten zien", weet hij. Maar in de breedte moet er zeker wat bij. "Ik denk dat we alles bij elkaar wel zeven nieuwe spelers nodig hebben. Het belangrijkste is dat we góede spelers krijgen. En het liefst zo snel mogelijk."

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd